Paradise Lost и Tiamat ще свирят на Каварна Рок Фест 2011


Paradise Lost и Tiamat ще свирят на Каварна Рок Фест 2011

1714

Едни от най-видните представители на готик метъла - Парадайз Лост (Paradise Lost) и Тиамат (Tiamat), също ще свирят на Каварна Рок Фест 2011, съобщиха организаторите Loud Concerts.

Както MySound.bg вече огласи, крайморският фестивал ще се състои между 15 и 17 юли.

Парадайз (на снимката) ще се изявят 15 юли като ко-хедлайнъри заедно с вече обявените финландци от Соната Арктика (Sonata Arctica). И двете групи ще изпълнят пълните си лайв сетове. Първата фестивална вечер ще бъде закрита от момчетата на Ник Холмс.

Тиамат ще забият на стадион "Калиакра" на 16 юли. Очаква се да бъде обявени и хедлайнърите за същата вечер.

Билетите за фестивала вече са продажба в мрежите на Ticketstream.bg и Eventim.bg, в магазините на Office 1 Superstore, Orange Center, "Tехномаркет", "Мултирама", TBI, "Пикадили", "Германос" и други.
 
Цената на еднодневен билет е 40 лв., a тридневният пропуск - 90 лв. Първоначално в продажба са билетите за трите дни на фестивала.
Както и на миналогодишното издание на събитието, организаторите от Loud Concerts и община Каварна са подготвили за феновете на тежката музика разнообразни атракции, съпровождащи фестивала - бънджи скокове, фестивално радио, което ще звучи през целия период, и signing sessions с групите, участващи в изявата.

От основаването си през 1988, Парадайз Лост не спират да издават албуми и да правят убийствени концерти. Музикантите не се само едни от основателите на готик метъла с албума си "Gothic" (1991), но и сред групите, които не се страхуват да прескочат границите на стила, който са създали, да експериментират и винаги да са крачка напред от музикалните тенденции. Последният им стидиен проект "Faith Divides Us – Death Unites Us" е поредното доказателство за новаторската традиция, която поддържат музикантите. В записите на диска участва барабанистът Адриан Ерландсон (Adrian Erlandsson), свирил с имена като Кредъл Ъф Филт (Cradle Of Filth), At The Gates и The Haunted.

Шведските готик метъл гении Тиамат смесват сурови вокали, тежки и бавни китарни рифове и синтезаторни звуци над две десетилетия. Започнали кариерата си като дет метъл група, музикантите постепенно развиват стила си и прокарват готик и дуум звучене, като експериментират с електронни елементи понякога. Фронтменът на групата - Johan Edlund, е описван като музикален гений и хамелеон, който години наред непрестанно предизвиква феновете с ново звучене и отказа да следва  логиката на музикалния бизнес. Албумите на Тиамат са определяни като готик рок, но то не е достатъчно да се опише разнообразния саунд на бандата.

През последните няколко години Johan Edlund не спира да усъвършенства изкуството да превръща емоции, мисли и настроения в песни. Последният албум на формацията - "Amanethes", излиза след петгодишно затишие, но чакането на феновете си е заслужавало.

Той е описван като най-добрия и многолик диск на Тиамат досега.

Още - на:

www.kavarnarockfest.com

www.facebook.com/kavarnarockfest.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички