Почина първият басист на Алис Ин Чейнс


Почина първият басист на Алис Ин Чейнс

1383

Първият басист на Алис Ин Чейнс (Alice in Chains) - (Майк Стар) (Mike Starr), почина на 44-годишна възраст в дома си в Солт Лейк Сити вчера.

Предстои аутопсия за изясняване причините за смъртта на музиканта, който бе в редиците на знаменитата сиатълска банда до 1993, след издаването на албума "Dirt".

Тялото ще бъде подложено и на токсикологични тестове, тъй като Стар бе в непрестанна борба с наркотиците през последните двайсет години не само по различни клиники, но дори и в риалити шоуто Celebrity Rehab по VH-1 през 2009, уточнява "Ройтерс".

Край тялото на покойния са били открити антидепресанти и болкоуспокояващи.

Групата публикува официално изявление.

"Джери (Кантрел) и Шон (Кини) скърбят за загубата на своя приятел, като умоляват медиите да уважат личното им пространство - и това на семейството на Стар, в тези трудни моменти. Мислите и молитвите им са с неговото семейство", се казва в изявлението.
 
Междувременно стана ясно, че полицията е задържала музиканта на 18 февруари заради неизпълнена заповед, свързана с по-рано предявени обвинения за притежание на наркотици, като в деня на задържането му у него бяха намерени неразрешени медикаменти, които не са му предписани от лекарите.

Майк бе отстранен от Майк Алис Ин Чейнс заради пристрастеността си към дрогата.

Фронтменът на бандата - Лейн Стейли (Layne Staley), почина от свръхдоза в Сиатъл през април 2002.

Майк Стар е роден в Хонолулу.

Той свири в групата Diamond Lie с китариста Джери Кантрел и барабаниста Шон Кини, преди Алис Ин Чейнс да бъдат основани през 1987.

Групата представи новия си вокалист Уилям Дювал в България миналата година.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички