В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal

Rubikub, D2, Рут Колева и Gravity Co. - за Милена


Rubikub, D2, Рут Колева и Gravity Co. - за Милена

5491

Четири български групи ще обединят усилия, за да помогнат със средства за възстановяването на 20-годишната Милена Петрова, която пострада при нелеп инцидент в София на 14 май.

Около 4 часа сутринта на улица "Неофит Рилски" № 41 се откъсва парапет на тераса от третия етаж. Трима души политат надолу – две жени и един мъж – Милена Петрова, Радослава Топалова и Щепан Хелезик. Момчето, което е чешки гражданин, загива на място, а двете момичета са приети по спешност в "Пирогов".

Радослава Топалова - водеща на предаването "Време за живот" по програма "Хоризонт" на БНТ, е с множество наранявания, счупвания и дълбока разкъсно-прободна рана на лявото бедро, но без опасност за живота. Милена обаче е в критично състояние – 8 счупени ребра,  счупен гръден капак, хемоторакс, направени са й дренажи на белите дробове. Претърпя две животоспасяващи операции, но е в изкуствена кома от 1 месец.

Сега тя бавно, но с много сила, вяра и подкрепа от приятелите си се възстановява, но има нужда от средства, за да оздравее напълно.

За това ще й помогнат българските групи Рубикуб (Rubikub), D2 и Гравити Ко. (Gravity Co.), както и певицата Рут Колева с нейната банда.

Всички те ще свирят безвъзмездно в клуб "Порк Пай" (Pork Pie) (бивш Маймунарника) в Борисовата градина от 22.00 часа утре, 22 юли.

Входът е на стойност 10 лева и всички приходи от концерта ще бъдат внесени в банковата сметка на Милена!

Дарителска сметка:
BG12UBBS80021049734430

МИЛЕНА ОЛЕГОВА ПЕТРОВА

Милена навърши 20 тази година. Ако попитате някого, който я познава, няма да спре да ви разказва за нея и през цялото време само ще се усмихва. Сега обаче всички питат: "Как е Миленка?", "Ще се оправи ли?", "Събудиха ли я вече?", "Може ли да се движи?". Тези въпроси започнаха да звучат след 14 май, когато се разигра грозната балконска сцена.

Рубикуб се появяват на музикалната сцена в края на 2010 и от тогава не са спирали да представят авторската си музика в софийските клубове. Това е нов проект на отдавна доказали се музиканти като Ангел Дюлгеров, Веселин Веселинов-Еко, Гери Турийска, Краси Тодоров (D2) и Росен Ватев. Първият им сингъл "Uh Ah Oh" и видеоклипът към него се появиха в края на месец май. Стилът на формацията е микс между ню джаз, лаундж и поп.

Страстта на Рут към музиката е от ранна детска възраст. На пет години тя започва да проявява интерес, а на 9 вече е на сцена по време на посещение в Тайланд. На 13 години печели първите си конкурси, а на петнадесет записва първото си демо в Ню Йорк с Мартин Брайли. Нашумява в България покрай съвместните проекти с LOGO5, Fars и Wosh от лейбъла Illmate. Първият сингъл на Рут е  "Близо". През 2009 записва песен заедно с френския продуцент и DJ Yohanne Simon под псевдонима Nyree. Песента "Scream My Name" влиза в World Chart Express на телевизия MTV на 29 ноември 2010. Рут издаде и дебютния си албум "Within Whispers", който представи на голям концерт в Sofia Live Club тази година.

Гравити Ко. е иновативна българска група, която започва като страничен проект по композиране на музиката за компютърната игра "Транс" през 2001. Оттогава музикантите са със свое собствено уникално място в родната музика, създавайки оригинален електро-инди саунд с топли вокални мелодии върху пулсиращи електронни бийтове. Със своите издадени три студийни албума и концертно DVD, формацията е една от най-успешните модерни банди у нас за последното десетилетие.

D2 е една от най-големите български рок банди в последното десетилетие. От почти две години между обичайните турнета, фестивали и големи концерти, музикантите се изолират в бившата резиденция на Тодор Живков в Осоговската планина.

Там записват следващия си албум и ако съдим по малкото, което са представяли пред публика от него, се очаква безкомпромисна продукция в най-добрите традиции на съвременния рок.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички