Руските рок звезди Машина времени пристигнаха в София


Руските рок звезди Машина времени пристигнаха в София

5522

Руските рок звезди Машина времени се приземиха вече на софийска земя за грандиозния си юбилеен концерт в зала 1 на НДК утре.

Музикантите и екипът им от 10 души пристигнаха в 11.45 ч. днес с директен полет от Москва. "Машинистите", които отбелязват 40-години на сцена с мащабно световно турне, включиха и страната ни с концерт в София  по покана на компания "Degris". Тяхното гостуване у нас ще бъде второ в музикалната им история, след турнето в далечната 1987 и първо след падането на комунизма.

Музикантите се появиха на ВИП-а на летището в София в приповдигнато настроение и небрежен рокаджийски стил, въпреки снежното и мрачно време навън. Звездите веднага попаднаха в обсега на десетките медии, а лидерът на бандата Андрей Макаревич отговори на няколко въпроса на журналистите.

По време на престоя си в столицата членовете на групата ще се радват на изискания лукс на хотел "Шератон”. По тяхно желание вече са инсталирани маси за руски билярд, с който ще разпускат в свободното си време и още първата вечер ще опитат от българската традиционна кухня в ресторант “Вратата”. След финала на шоуто домакините организират празнична вечеря в чест на своите гости в изискания руски ресторант “Арбат”.

Рокаджиите ще отморят след шоуто, отдавайки се на любими кулинарни изкушения. Част от специалитетите ще бъдат приготвени изцяло от продукти, които ще пристигнат директно от Москва в деня на събитието. Гозбите се приготвят по рецепти от стара готварска книга от времето на Сталин, издание 1954-а. Блюдата на масата ще включват предястия от руската кухня - аладушки с червен хайвер, осолени и мариновани зеленчуци, популярните руски кисели краставички. Наслада за небцето на рокдинозаврите ще предлага традиционната сельодка и блюдото с различни морски дарове - черен и червен хайвер, сервирани с най-известните руски водки. Като основно блюдо ще бъдат няколко кулинарни шедьоври, сред които “Ципленок табока” и “Поросенок по царски”. За финал “машинистите” ще опитат и традиционната руска торта “Наполеон”. Ресторант “Арбат” предлага специални музикални вечери, на които гости от Москва пеят любими руски „евъргрийни" и танцуват цигански романси. Очаква се и музикантите от Машина времени да се включат в купона.

Изявата на 10 март ще включва над два часа мегахитове, кавъри и съвсем нови песни от последния албум на групата "Машины не парковать". Бандата ще забие на сцената най-емблематичните си парчета, сред които “Поворот”, “За тех кто в море”, “Свеча”, “Марионетки”, “Костер”, “Синяя птица” и др.

Очаква се лидерът Андрей Макаревич да представи някоя от съвместните си композиции с експрезидента на СССР - Михаил Горбачов. Организаторите на концерта са издигнали и гигантска 80 кв.м. видео стена, на която ще се излъчват впечатляващи анимации и части от видеоклипове.

Избрани фенове ще се срещнат лично с музикантите, осигурявайки си персонални прегръдки, целувки, снимки с бандата и купища подаръци за спомен.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички