Легендите на индъстриъл рока Health с нов албум на десант в София
Премиери и дебюти във финалния концерт за сезона на Оркестъра за народна музика на БНР
Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath

Сергей Шишов представя "Triumph Оr Agony" на Rhapsody Оf Fire в "Картини от една изложба"


Сергей Шишов представя "Triumph Оr Agony" на Rhapsody Оf Fire в "Картини от една изложба"

1868

В "Картини от една изложба" досега бяха представили 8 албума на италианската симфоник пауър метъл група Rhapsody Оf Fire и нейните производни с Luca Turilli, и те бяха приети с одобрение от слушателите. 

Съчетанието на класика, хеви метъл и фолклор, което въведоха талантливите италианци, често пъти е наричано "кинематографичен метъл" заради сходството с музикалните съпроводи на Hans Zimmer и Danny Elfman. "Triumph Оr Agony" ("Триумф или агония") е техният седми студиен албум, като и той е концептуален, подобно на предишните заглавия на групата. Това обаче не е продължение на сагата "The Emerald Sword Saga" ("Сагата за смарагдовия меч"), която беше представена в цялост, а е втора част от новата сага на групата "The Dark Secret Saga" ("Сагата за мрачната тайна"), която ще завърши с деветия им албум "From Chaos Тo Eternity".

Китаристът Luca Turilli, автор на текста, ни въвежда така: 
"В "Триумф или агония" Каас, герой от средните земи, Тариш, кралят на елфите, принцеса Лотен, Даргор, Повелителят на сенките, и мъдрият магьосник Ирас Алгор са готови да влязат в тъмните пещери на Дар-Кунор, подземен лабиринт от ужаси, разположен в сърцето на мъгливите мрачни земи. Героите трябва да предизвикат тайните на предците на Дар-Кунор, за да търсят последната от седемте черни книги, написана с кръвта на ангелите, която съдържа "Мрачната тайна", зло пророчество".

Ето какво е то:
… Древното пророчество разказва как малко преди поражението си във войната между силите на небето и ада злият син на адския бог Крон, известен като Некрон, се оттегля в леговището си в подземния свят. Там, усещайки предстоящата си смърт, той пише завет за чистото зло в седем черни книги. Некрон заповядва на седем безсмъртни демона да изпълнят пъкления му план. Една по една шест от тези книги са открити през вековете, но седмата, последната и най-страшната от всички, която съдържа тайната на неговото възкресение, остава скрита. След като открива черните книги, ангел на име Ериан има видение, в което боговете на космическата светлина му казват как да спре пророчеството. Ериан написва със собствената си кръв Бялата книга, която разкрива как да спре пророчеството. Книгата представлява заплаха за адското пророчество и е скрита в Тъмните земи, на място, известно само на магьосниците от Черния орден.

Има надежда обаче, че седмата черна книга съдържа следа за това къде е скрита Бялата книга на Ериан и така е основан Орденът на Белия дракон, посветен на защитата на Омагьосаните земи от Тъмните земи. Рицарят Ирас Алгор решава да търси седмата черна книга и така започват неговите приключения, в които ключова роля играе Даргор, Повелителят на сенките, който, макар и наполовина демон, застава на негова страна.

В "Triumph Оr Agony" действието се развива така:  
Групата спира пред непроходим пролом над червената река. Ирас обаче открива, че името на Некрон е ключът за преминаване – буквите в името му съответстват на различни числа от азбуката на Некранос, подредени в съответствие с черната геометрия, и така те прекосяват реката по невидим мост. Намират книгата, но изваждането ѝ от постамента кара ръце от гниеща плът да избуят от земята. Групата е ужасена, бяга и отново стига до реката. Този път нямат време да разрешават загадката и направо скачат в реката, смятайки, че всяка смърт е по-добра от тази, която ги чака от ръцете на демоните зад тях. За щастие всички успяват да избягат с последната черна книга. В Орин, градът на сивите стени, ги приема Ханос, един от мъдрите крале, които вярват в плана на Ордена на белия дракон да спаси познатия свят. След почивка те започват дългото си пътуване обратно към дома. Време е да отворят седмата черна книга"...

В записите на албума участва внушителен състав от около 150 гост музиканти, сред които певицата Bridget Fogle, китаристите Dominique Leurquin и Johannes Monno, три хора (The Epic Choir, The Opera Choir, The Brno Academy Choir), и чешката филхармония The Bohuslav Martino Philharmonic Orchestra, The Baroque Ensemble, а звучат и гласовете на осем артисти, сред които Christopher Lee и Susannah York.

Албумът Triumph Оr Agony" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба®" по програма "Хоризонт" в събота, 17 декември, след новините от 21.00 ч.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички