Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София

Спечели билет за концерта на Status Quo в София!


Спечели билет за концерта на Status Quo в София!

3533

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Двама от феновете на Стейтъс Куо (Status Quo) и на MySound.bg ще отидат на концерта на групата у нас безплатно благодарение на организаторите на шоуто - "София Мюзик Ентърпрайсис". Както MySound.bg информира, първата изява на рокаджиите в България ще се състои в зала 1 на НДК на 18 октомври. Концертът е в рамките на 17-то издание на популярния фестивал Music Jam.

Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича проектът, с който Стейтъс Куо се записаха в книгата на рекордите на "Гинес" през септември 1991?

Пишете на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Status Quo

Очакваме до 17.00 ч. на 17 октомври, сряда.

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, можете да откриете в MySound.bg!
 
Първият по рода си документален филм, посветен на дългия творчески път на легендарните рокаджии Стейтъс Куо, ще има премиера в лондонския "Лейчестър Скуеър" на 22 октомври. Продукцията Hello Quo! разказва забележителната история на британските музиканти, които са абсолютни фаворити в жанра със своите 128 милиона продадени албума, рекордните 108 участия в Top Оf Тhe Pops, два ордена на Британската империя (OBE) и повече от 60 световни хита.

Лентата се съсредоточава върху изпълнителите от оригиналния състав – Франсис Роси, Рик Парфит (Rick Parfitt), Алън Ланкастър и Джон Коглан, известни сред феновете като "шеметната четворка". Освен членовете на групата във филма сътрудничат и участват като гости едни от най-големите имена на рок музиката, сред които Брайън Мей от Куин, Тин Лизи, Бъзкокс, Слейд, Пол Уелър, сър Клиф Ричард и Мич Юр. 

В продукцията са включени не само интригуващи интервюта, но и ексклузивни архивни кадри от многобройните турнета на групата. Режисьор е номинираният за наградата "Еми" Алън Джи Паркър ("Монти Пайтън: Почти истината", "Кой уби Нанси").
 
На големия екран филмът ще излезе в 3D формат, а продажбата му на DVD и Blu-Ray ще стартира на 29 октомври на Острова. Наред с многобройните ангажименти около документалната продукция тече подготовката на Стейтъс Куо за предстоящото им голямо световно турне, чието начало ще се отбележи с концерт в Букурещ на 17 октомври.

В София британците ще изпълнят най-известните си хитове, както и парчета от своя нов албум "Quid Pro Quo", излязъл на музикалния пазар през май. Гостите пристигат в България в деня на концерта си. За групата в зала 1 на НДК ще бъдат аранжирани 3 гримьорни, обзаведени с мека мебел, килими и големи огледала. Вечерята ще съдържа поне три блюда с ястия от пилешко и риба. Истински ценители на хубавите вина, легендарните музиканти са пожелали добре изстудено бяло вино Sancerre, Chablis или Sauvignon Blanc, донесоха организаторите.

Като истински британци, подкрепата на благотворителни каузи е неизменна част от живота на Стейтъс Куо. В два последователни дни през юни 1999 те откриват двата огромни концерта на олимпийските стадиони в Сеул и Мюнхен като част от благотворителните концерти на Майкъл Джексън (Michael Jackson) в помощ на децата в Косово.

Бандата издава обновена версия на най-големия си хит - "In The Army Now", а приходите от него са в помощ на благотворителните организации British Forces Foundation и Help For Heroes.  

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички