Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Стефан Вълдобрев с ексклузивен концерт в Строежа


Стефан Вълдобрев с ексклузивен концерт в Строежа

1209

Стефан Вълдобрев ще изнесе екслузивен клубен концерт в "Строежа" на 25 март.

Тази негова - засега еднократна музикална изява, ще бъде част от програмата на юбилейното двадесето издание на неделния музикално-литературен фестивал Sunday Art Report. Както MySound.bg извести, хепънингът се провежда по инициатива на софийския клуб и с подкрепата на Bushmills и Grolsch вече втора поредна година.

Вълдобрев, който напоследък се занимава основно с кино, няма подобна клубна изява от близо десетина години насам. Изключително ценно в случая е и събирането на групата му в оригинален състав. В неговата формация са китаристите Иван Лечев и Мирослав Иванов, Веселин Веселинов-Еко на бас и Стоян Янкулов-Стунджи на ударни. Артистът е обещал пълен концертен сет с продължителност повече от 90 минути.

Освен неговото участие, още три елемента са включени в програмата на  фестивала, конкретна информация за която предстои.

Билети за Sunday Art Report на 25 март в "Строежа" вече се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg - "Строежа", "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "М-тел", "Мултирама", "Ориндж", TBI Credit, бар "Петък". Цената им е 10 лв., като е важно да се отбележи, че броят на пропуските е ограничен до 300. Препоръчва се предварителното им закупуване.

Вълдобрев е автор на музиката към "Шоково състояние" - словенски акцент в програмата на София Филм Фест 2012. Прожекцията на филма е в кино "Люмиер" от 19.00 ч. днес.  

Лентата на режисьора Андрей Кошак е копродукция на Словения, България, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина. Продуцент от българска страна е "Арт Фест", а сред останалите партньори са известните Даниел Хочевар, ЙеленаМитрович, Дарко Попов и Амра Бакшич Чамо. "Шоково състояние" е черна комедия за капитализма и променящите се обществени ценности през изминалите 20 години, които преобразиха радикално лицето на страните от Източна Европа.

Историята започва на празника на труда – Първи май 1986 в Любляна, тогавашна Югославия. Петер Замзек е почтен работник в металообработващ завод, примерен баща на две деца, който най-накрая получава дългоочакваната награда за най-добър работник на годината, а именно: общинско жилище. Петер е толкова шокиран от новата придобивка, че изпада в амнезия и не може да се порадва на апартамента, защото състоянието му задълго остава непроменено и затова го настаняват в клиника за душевно болни.

Едва след 10 години Петер излиза от амнезията, за да попадне в една тотално променена действителност. Не само в личен, но и в общоевропейски план: жена му се е омъжила повторно за най-добрия му приятел, децата са пораснали, а обичната Югославия вече не съществува. Всеки се стреми да бъде европеец, всеки иска бързо да забогатее и Петер взема нещата в свои ръце...

Независимо, че има зад гърба си само три игрални филма, Кошак е особено популярен в родната си Словения, защото още с игралния си дебют "Аутсайдерът" (1997) успява да направи "на пух и прах" националния боксофис като събира над 95 000 зрители. Андрей Кошак завършва Академията за театър, радио, кино и телевизия в Любляна, Словения. Той е кино- и телевизионен режисьор, сценарист и преподавател. Освен с рекорда си по зрителска посещаемост, дебютният му филм става известен и с международни отличия, превърнали го в една от ключовите творби за т. нар. Възраждане на словенскотокино. Вторият филм на КошакHeadnoise (2002), е екранизация по романа на утвърдения словенски писател Драго Янчар.

Стефан Вълдобрев завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на професор Крикор Азарян и Тодор Колев през 1993. През 2007  завършва специализация по кинорежисура в академията FAMU в Прага, Чехия. Вълдобрев е композирал оригиналната музика за 65 театрални спектакъла, 8 игрални и 4 документални филма. След работата по музиката на филма "Светът е голям и спасение дебнеотвсякъде", композиторът отново се включва в проект, копродуциран от "Арт Фест" и Стефан Китанов.

Музиката за "Шоково състояние" е записана от Вълдобрев със симфоничен оркестър с диригент Григор Паликаров след почти шест месеца работа по партитурите съвместно с Веселин Караатанасов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички