Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal


Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal

216

Турнето Unravelling Europe - United In Metal на Contortion (САЩ), Carved Memories (Германия/Коста Рика) и Melinoë (Гърция) ще мине и през София.

Събитието предстои в клуб Live & Loud на 5 октомври, събота.

Contortion (траш/ груув метъл) е ударна и въздействаща група, съчетаваща елементи на траш, метълкор, дет и джент, придавайки ново измерение на американския метъл. "В музикално отношение те са съчетали музикалните характеристики на Pantera с адската траш тактика на Bay Area-сцената и групите Skinlab, Testament, Exodus и други", четем в Explictitly Intense.com

Музикантите издават самостоятелно "False Flag Paradigm" през 2014 г. с Darian Rundall (Suicidal Tendencies, Dokken, Pennywise) и получават изключително положителни от феновете и пресата. Zero Tolerance Mag (Великобритания) заявява: "Contortion свири своята марка агресивен, брутален метъл с компетентност и стегнатост, които бихте очаквали". Групата обикаля с концерти и подкрепя самостоятелното издание на много места, включително Mayhem Fest и Knot Fest през 2015 г. В края на същата година си партнира с базираната в Ню Йорк компания Extreme Management Group и намира дом в каталог с реномирани изпълнители като Suffocation, Cattle Decapitation, Origin, Cryptopsy, Decrepit Birth, Threat Signal, Rings Of Saturn и много други. Това затвърди позициите на бандата (на снимката) в жанра и ѝ даде предимство да продължи да налага музиката си в световен мащаб.

Последният албум на групата "The Common Thread" (2024) е издаден с вокалиста и китарист Brian Stone (eкс-Nervochaos).

Видео:

https://www.youtube.com/watch?v=NvbTyu_lkg0&ab_channel=CONTORTION

Ревю на "The Common Thread":

https://actainfernalis.com/2024/03/19/review-2132-contortion-the-common-thread-english/

Carved Memories е мелодик дет метъл банда от Коста Рика, която сега е установена в Германия. Нейната музика е много емоционален симфоничен дет метъл, предаващ силни емоции чрез агресията и силата на гласа и основните инструменти (барабани, ритъм китари, бас). Те са съчетани с мелодични соло китари, които стопяват агресията и служат като път към симфоничните елементи на оркестровите аранжименти и допълнителните елементи в саунда.

Китарист и вокалист е Kevin Venegas, който вече два пъти е свирил в клуб Live & Loud с другата си група от Коста РикаHeresy.

https://www.youtube.com/watch?v=q8DBn4l7Ol4&ab_channel=CarvedMemories

Melinoë е атмосферик/дет/ блек метъл формация от Солун. В състава са две жени, които разказват истории, увличащи сетивата и умовете в добре и не толкова добре познати приказки. Екстремна и атмосферична музика. В текстовете може да се открие и силната връзка между приказка и реалност, минало и настояще.

https://www.youtube.com/watch?v=Nn5reTr5qKA&ab_channel=Melino%C3%ABOfficial

Линк към събитието:

https://www.facebook.com/events/995893175193969

Билети по 25 лв. ще се продават в деня на събитието само на входа на клуба.

Live & Loud е на улица "Позитано" № 8.

 

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички