Tarja Turunen ще пее в София догодина


Tarja Turunen ще пее в София догодина

2605

Финландската суперзвезда Таря Турунен (Tarja Turunen) ще изнесе самостоятелен концерт в София на 26 януари 2012 по покана на Loud Concerts.

Събитието ще се проведе в столичната зала "Христо Ботев" като част от предстоящото световно турне на певицата What Lies Beneath Final Tour 2012 преди певицата да прекъсне концертната си дейност за пет години.

Билетите за концерта на Таря Турунен ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Ticketstream в понеделник, 26 септември. Местата, от които ще могат да бъдеат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, TBI Сredit, M-Tel, Orange, Multirama, Technomarket, "На тъмно", както и онлайн на www.ticketstream.bg. Броят на пуснатите в продажба пропуски е ограничен до 2000.

Те ще се продават на цена от 40 лв., а на място в деня на шоуто - 50 лв. Началният час на събитието е 20.00 ч.
 
Това ще е пето гостуване на вокалистката в страната ни след два концерта в София, гостуване на Каварна Рок Фест 2010 и мегаспектакълa Beaty And The Beat в Античния театър в Пловдив на 21 септември.

Скандинавския славей, както фенове наричат Таря, ще се представи в зала "Христо Ботев" със собствена група. Шоуто ще е част от световното турне на финландката в подкрепа на актуалния ѝ албум "What Lies Beneath". След края на обиколката музикантите ще се съсредоточат върху записите на нов проект, като не възнамеряват да концертират в близките пет години.

Tаря Турунен е финландска рок и оперна певица, бивша вокалистка на легендите на симфоничния метъл Найтуиш (Nightwish). След като напуска бандата, се фокусира върху солова кариера и за кратко успява да се наложи като едно от лицата не само на финландската, но и на световната метъл сцена. Изпълнителката много успешно съчетава метъл музиката с класическото пеене, и именно тази комбинация е в основата на голямата ѝ популярност.

"What Lies Beneath" е нейният трети самостоятелен диск.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички