Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Тейлър Суифт триумфира на Видеоградите на MTV. За пети път


Тейлър Суифт триумфира на Видеоградите на MTV. За пети път

777

Американската певица и тийнейджърски поп идол Тейлър Суифт (Taylor Swift) триумфира на Видеонаградите на MTV (MTV Video Music Awards) (VMA) в основната категория "Видеоклип на годината" за трета поредна година, предадоха световните осведомителни агенции.

40-ата церемония по връчването на престижните награди се състоя в UBS Arena в Лонг Айлънд, Ню Йорк, и беше излъчена по MTV на 11 септември.

Суифт спечели наградата за видеоклипа си към песента "Fortnight", която изпълнява заедно с рапъра Пост Малоун. В тази категория бяха номинирани още Ариана Гранде с "We Can't Be Friends", рапърката Доджа Кет с "Paint The Town Red", Били Айлиш с "Lunch", Еминем с "Houdini" и певицата Сиза със "Snooze". По този начин Суифт стана петкратен носител на наградата на MTV в тази категория, като преди това спечели през 2015, 2019, 2022 и 2023 г.  Американката беше призната и за "Изпълнителка на годината" на наградите на MTV. Тя се превърна в най-награждавания артист в 40-годишната история на събитието, отбелязващо с отличия най-добрите музикални видеоклипове и песни от последните 12 месеца. С общо 30 приза тя надмина досегашната рекордьорка Бионсе, която има 26 за солови изпълнения. Като част от Destiny's Child и заедно с Джей-Зи обаче Бионсе има общо 30 победи, което я поставя наравно с изпълнителката на "Anti-hero". Мадона има 20, а Лейди Гага – 19.

Дуетът на Суифт с Остин Ричард Поуст, както е истинското име на Пост Малоун, отнесе приз за най-добра колаборация. Получавайки отличието, певицата, която подкрепя Камала Харис в президентската надпревара, призова младите в САЩ да отидат до урните.

За "Песен на годината" беше избрана "Espresso", изпълнена от американската певица Сабрина Карпентър. Наградата в категорията "Най-добър нов изпълнител" беше присъдена на Чапъл Роан. За най-добър кей-поп бе отличена Лиза за песента "Rockstar". Призът за видеоавангард (Video Vanguard) на името на Майкъл Джексън отиде при Кейти Пери. Поп иконата го получи дни преди премиерата на седмия си студиен албум "143".  

Шоуто, водено от Меган Дъ Стелиън, включваше изпълнения на Ел Ел Куул Джей, Еминем, Шон Мендес и Камила Кабейо. Холзи изпълни песен от предстоящия си пети студиен албум, а Лени Кравиц се представи на живо на събитието за първи път от 25 години.  Кейти Пери, петкратната носителка на VMA, се завърна на сцената на MTV за първи път от 2017 г. насам.  Като един от най-успешните музикални изпълнители на всички времена, тя е събрала общо 115 милиарда стрийма, продала е над 70 милиона албума в световен мащаб, а клиповете и имат над 2 милиарда гледания. Пери е един от само петте артисти в историята на Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка (RIAA), които са влезли в елитния клуб на 100-те милиона сертифицирани песни и вече има шест сингъла и един албум с диамантен сертификат.

Видеомузикалните награди на MTV са учредени от музикалния телевизионен канал през 1984 г., като впоследствие се нареждат сред най-престижните отличия в музикалната видеоиндустрия.

По традиция на победителите се връчват статуетки под формата на астронавт в скафандър със знаме с логото на телевизионния канал.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички