Soen на живо в София: eхо от прогресив метъл eмоция
Фънки триото Greesh ще открие за Fun Lovin’ Criminals
Ансамбъл Тракия отбелязва 50-годишния си юбилей с гала-спектакъл
Първо гостуване на Cytotixin в София. Минифестивала откриват Cannibe, Menstrual Cocktail и The Devil Says Arlekino
Силата се пробужда: "Halo", емоционална рецепта за себепознание на Jean Mar, в столичния клуб "Тънка червена линия"
Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България

Три поколения слушаха и пяха вечните хитове на Сигнал в Перник


Три поколения слушаха и пяха вечните хитове на Сигнал в Перник

3781

Фенове от три поколения се събраха снощи на концерта на Сигнал в лятното кино в Перник.

Бандата включи града в юбилейното си турне, което ще завърши с голям концерт в зала "Арена Армеец" през ноември.

"Тук, в Перник преди години сме правили най-яките си концерти", сподели с публиката Данчо Караджов и сложи началото на поредния як концерт в историята на групата и на Перник. Музикантите изпълниха първата си песен "Любов", появила се на бял свят точно преди 35 години. След това публиката чу най-любимите си парчета, превърнали се във вечни хитове. Заедно с Данчо всички пяха "Липсваш ми",  "Може би", "Късно е", "Сбогом", "Лодка ли е любовта", "Светофари". Между песните музикантите разгорещяваха още повече страстите на публиката с виртуозни импровизации. Китаристът Александър Мариновски, който бе рожденик същия ден, изправи всички на крака с изпълнение на химна на България. След това вече никой не мислеше да сяда, още повече че дъждът, който имаше намерение  да завали, но се отказа като видя невероятното настроение на сцената и сред публиката, беше понамокрил пейките.

Заредиха се хит след хит, а Данчо имаше възможност често да си почива, тъй като стотици гласове пееха вместо него. В края на концерта кметът на Перник Росица Янакиева, която е фен на рокаджиите, дойде до сцената, за да стисне ръката на Данчо Караджов. Публиката пък дълго скандираше "Още, още..." и не пускаше своите любимци да си тръгнат. На тях също явно не им се тръгваше и отново хванаха китарите, за да изпълнят една от емблематичните си песни - "Да те жадувам".  Музиканти и публика се разделиха с обещание за скорошни срещи. След Перник Сигнал продължават концертното си турне, което до момента е обиколило 50 града в страната, във Враца, Мездра и Монтана. В началото на октомври бандата заминава за САЩ.

Перник отдавна трябваше да се случи такова нещо!", коментираха хората на тръгване. С този концерт градът си спомни славните години на рока, когато тук са свирили най-големите рок банди не само от България, но и от Европа. Самият Данчо Караджов си спомни за концерта на Сигнал заедно с унгарската група Омега в спортната зала, както и десетки други концерти, на които са се събирали по няколко хиляди зрители. Концертът на Сигнал бе първият в обновеното лятно кино в града. До края на сезона там предстоят още мюзикълът "Лелята на Чарли", който ще представи ДМТ "Стефан Македонски" на 17 септември и концерт на популярни хип-хоп изпълнители.

Събитията се организират от ОбМД със съдействието на община Перник.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички