No More Many More с ново видео и сингъл в "Тънка червена линия"
Официално подгряващо парти за концерта на Austere в София
Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"

Търси се: Джими с бялата фланелка (Но не знаем защо). Смешното лице на Людмила Сланева


Търси се: Джими с бялата фланелка (Но не знаем защо). Смешното лице на Людмила Сланева

2009

Авторският спектакъл - комедията "Джими с бялата фланелка", на Людмила Сланева е за всички почитатели на живота, които вярват, че разходката по ръба на бръснача предлага най-малкото хубава гледка.

А най-много – огледало с обратно виждане. Ако се сетиш да гледаш в огледалата. Има ли неопровержима истина живота? Една ли е? Открита и споделена ли е? Колко често сте си говорили наум със спомените си и защо Вирджиния Улф отива на къмпинг – на всички тези въпроси ще отговори от сцената на Comedy bar Happy (Сатиричен театър) Людмила Сланева. Нейният моноспектакъл "Джими с бялата фланелка" оживява от 20.00 часа на 23 и 24 март.
 
Миксът от класическа комедия с Луи дьо Фюнес и чувствителността на Били Айлиш проговаря в провокативен спектакъл, в който очертанията на реалността ще напомнят за прочутата "червена стая" в сериала на Дейвид Линч "Туин Пийкс".

Разностранният талант на Люси Сланева се развива в много посоки през годините, благодарение на вродената ѝ способност да се впуска в разнообразни арт провокации. Актриса, певица и пишещ човек, в творческата си биография Локо, талантливата съпруга на Станислав Сланев - Стенли ще добави и сценичната комедия "Джими с бялата фланелка". На сцената в  "Сатиричния театър" оживява спектакъл, роден от провокацията да споделяш честно. "Всичко започна от едни чути от мен истории, които разказах на режисьора. Всъщност,  режисьорът е сценарист по професия и професионално се занимава с истории. Един ден ми звънна и ме попита дали ще пиша нещо или той да почва. От неудобство и респект към него, надрасках някаква рамка и пратих. Той се смя още повече от първия път и съвсем на игра поговорихме за разширяване на разказа. Тук някъде се заиграх като дете. Като във всяка истинска игра не мина без драма – в пиесата говоря за себе си, нямам герой, зад който да се крия. В спектакъла присъстват много от моите несъвършенства и лудости без да е нарочно. Напротив. Иска ми се да съм по-съвършена версия на себе си. Но не съм. Поне не в епизода на тази пиеса. Да напиша и да изиграя това ми дава възможност да нямам форма, тъй като трябва да забравя какво знам за себе си. Да нямаш форма, означава да споделяш съдържание", споделя Люси.

В сценичното приключение на Люси Сланева се включват хора, с които обича да работи – такъв е режисьорът Емил Бонев, китаристът –  Ташо Колев от Jeremy?, който прави аранжименти за две китари, които ще чуете на живо, и сценографката Елица Георгиева  - "модерна и лека като графика на Пикасо". С този артистичен приятелски кръг, Люси Сланева се отправя на пътешествие към онова заветно място, където има шанс да се срещнем един с друг чрез споделянето.

Ташо Колев е китарист на популярната инди рок банда Jeremy?, която беше одобрена за подгряваща на неповторимите Queen при гостуването им в България. Тази година са избрани за съпорт на Ärctic Monkeys на предстоящия концерт в Бургас. Групарите придобиха голяма популярност сред любителите на рок-ен-рола у нас и концертите им са претъпкани от няколко години насам. 

"Тази пиеса можеше да се казва "Животът е хубав". Можеше да се казва и "Вирджиния Улф на къмпинг". Името ѝ сега е "Джими с бялата фланелка". Елате да ви разкажа защо. Мисля, че е забавно, честно и чувствително представление.  Мисля, че ще изненадам зрителя с едно лице, което не съм показвала. Моите учители – Крикор Азарян и Тодор Колев, знаеха, че съм комедийна. Разсмивала съм самия Тодор Колев неведнъж. Но впоследствие ролите, в които бях разпределяна, бяха предимно драматични. Сега, когато жанровете в театъра се смесват и губят очертания, се чувствам много по-комфортно, много по – възможна...", казва Люси Сланева.

"Този текст го изсънувах в бяло, докато го четях.Като се събудих и видях спектакъла, усетих доброта. А Людмила? Тя е бяла и добра. Понякога…", казва режисьорът Емил Бонев.

Comedy bar Happy, Сатирата

Джими с бялата фланелка”, комедия

Представления март:
23 и 24 март – премиери , 31 март

автор: Людмила Сланева
режисьор: Емил Бонев
художник: Елица Георгиева
музикална картина: Ташо Колев, Людмила Сланева
хореография: Анна Кабакова
с участието на: Ташо Колев (Jeremy?)
със съдействието на: национален фонд "Култура", Столична община, столична програма "Култура" 2021, сатиричен театър "Алеко Константинов" и I Am Studio

Билети на цени от 16 и 20 лева могат да се купят от касата на Сатирата или онлайн:

23 март: https://tickets.satirata.bg/Scheme.aspx?ID=2945
24 март: https://tickets.satirata.bg/Scheme.aspx?ID=2946
31 март: https://tickets.satirata.bg/Scheme.aspx?ID=2947

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички