В звуковото влакче на Bent Knee


В звуковото влакче на Bent Knee

4233

Бостънският секстет Bent Knee е сравнително слабо известен у нас, независимо от трите му студийни албума, оценени високо от специализираните музикални издания, и изнесените над 300 представления в Северна Америка, Европа и Япония.

Съчетанието от авангард, прогресив рок и бароков поп впечатлява с въображението и дързостта си, пренасяйки слушателя все едно е в звуково влакче от увеселителен парк - с шеметни поврати, които го карат да затаи дъх.

Ето как познатият ни Bill Bruford (екс-Yes, King Crimson и др.) описва формацията: "Техните музикални умения са превъзходни, с невероятен вокал и неочаквани обрати след всяка фраза, които не ви оставят да скучаете дори за миг".

В своя трети студиен албум Bent Knee предлагат рок за мислещи хора, като наблягат върху непредсказуемостта. Текстовете са насочени към себепознанието и са втъкани с теми, повлияни от изплуването на личните ни демони от дълбините на съзнанието, сблъсъка с нечакани ситуации и способността ни да ги решим. Същевременно ние се откриваме в по-голямата картина на света, сред гигантска вселена, като търсим своето място в нея и смисъла от нашето битие.  

"На практика ние заедно съчиняваме песните, елементите идват от шест различни личности, всяка със своя опит. Отделната песен има за източник някого от нас и често крайният резултат е твърде различен от първообраза си - споделя китаристът Bent Knee - Нямаме някаква фабула, когато пишем, просто слагаме всичко на масата и свързваме нещата, които са общи. В албума "Say So" ("Кажи го") говорим за изчистването от увехналите листа и появата на новото. Привидно в текстовете има доста депресия и мрак, но не всичко е безнадеждно представено, има и светлина. Ние самите се учим заедно как да бъдем по-добри хора, съвместно да се справяме с търканията си и да развиваме отношенията си занапред, да можем да ги направляваме в исканата от нас посока".     

"Say So" ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 12 ноември, след новините от 21.00 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички