Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо

Владимир Висоцки на 75


Владимир Висоцки на 75

5782

75 години от рождението на Владимир Висоцки се навършват на 25 януари.

Годишнината ще бъде отбелязана и у нас.  Документалният филм "Възпоменание", посветен на Владимир Семьонович Висоцки, ще бъде показана в столичното кино "Одеон" на 25, 27 и 31 януари. Лентата на руския режисьор Владимир Савелиев е заснета през 1986.

Концерт-спектакъл пък ще изнесе най-добрият у нас интерпретатор на песенното  творчество на барда – известният радиоводещ Ники Атанасов. Това ще се случи в Учебния театър на НАТФИЗ от 19 ч. на 27 януари. В организацията на събитието, а и в самата изява, ще се включи и Астор, научи MySound.bg. Магът ще изпее песен на  именития покойник. Двамата с Ники организират подобно събитие на всяка кръгла годишнина на руския поет от 1996. Билетите за съвместния им концерт струват между 10 и 20 лева. "Най-хубавото е, че хората знаят за тази дата", не крие Атанасов.   

Вестник "Труд" е приготвил приятна изненада за читателите си в събота - непубликувани досега фотоси от гостуването на артиста в България, които са дело на Виктор Гилтяй

Висоцки остави на поколенията над 1000 песни.

Неговият талант е признат официално едва след смъртта на тази уникална личност. Но дори това става с малки, несигурни стъпки. Първият голям сборник с негови произведения вижда бял свят през 1981 с името "Нерв", което съвпада и с излизането на първата дългосвиреща грамофонна плоча ("диск-гигант") с песните му. Званието "Заслужил артист на РСФСР" е присъдено на актьора посмъртно през 1986, а година по-късно е удостоен и с Държавната премия на СССР.

На Висоцки е кръстен астероид, открит на 22 август 1974 от астрономката Людмила Журавльова и регистриран в Центъра на малките планети, Харвард, САЩ, на 28 януари 1983. В памет на артиста са организирани няколко значими спортни състезания.

Съществуват поне 3 музея, посветени на Висоцки. На територията на бившия Съветски съюз има повече от 20 паметни плочи и още около 30 монумента, издигнати в чест на корифея, като 4 от тях са в чужбина.

На барда, поета и актьора са кръстени над 30 улици, включително в Германия и в България, повече от 20 скали, планински върха, каньона и ледника.

Името на Висоцки е дадено и на горното плато на архипелага Огнена земя, на театри, кораби, кафе и дори на цвете. 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички