Замръзналите сълзи на ангелите


Замръзналите сълзи на ангелите

1238

… Древно пророчество разказва как малко преди поражението си във войната между силите на небето и ада злият син на адския бог Крон, известен като Некрон, се оттегля в леговището си в подземния свят. Там, усещайки предстоящата си смърт, той пише завет за чистото зло в седем черни книги. Некрон заповядва на седем безсмъртни демона да изпълнят пъкления му план. Една по една шест от тези книги са открити през вековете, но седмата, последната и най-страшната от всички, която съдържа тайната на неговото възкресение, остава скрита. След като открива черните книги, ангел на име Ериан има видение, в което боговете на космическата светлина му казват как да спре пророчеството. Ериан написва със собствената си кръв Бялата книга, която разкрива как да спре пророчеството. Книгата представлява заплаха за адското пророчество и е скрита в Тъмните земи, на място, известно само на магьосниците от Черния орден. Има надежда обаче, че седмата черна книга съдържа следа за това къде е скрита Бялата книга на Ериан и така е основан Орденът на Белия дракон, посветен на защитата на Омагьосаните земи от Тъмните земи. Рицарят Ирас Алгор решава да търси седмата черна книга и така започват неговите приключения, в които ключова роля играе Даргор, Повелителят на сенките, който, макар и наполовина демон, застава на негова страна…

Това е началото на повествованието в"The Frozen Tears Оf Angels" ("Сагата за мрачната тайна") на италианската симфоник пауър метъл група Rhapsody Оf Fire.

В "Картини от една изложба" досега са представени 9 албума на тази формация и нейните производни с Luca Turilli, и те бяха приети с одобрение от слушателите, обосновава избора традиционният водещ на меломанското предаване Сергей Шишов. Съчетанието на класика, хеви метъл и фолклор, което въведоха талантливите италианци, често пъти е наричано "кинематографичен метъл" заради сходството с музикалните съпроводи на Hans Zimmer и Danny Elfman.

"The Frozen Tears Оf Angels" ("Замръзналите сълзи на ангелите") е осмият студиен албум на Rhapsody Оf Fire, като и той е концептуален, подобно на предишните заглавия на групата. Това обаче не е продължение на сагата "The Emerald Sword Saga" ("Сагата за смарагдовия меч"), която беше представена в цялост, а е трета част от новата сага на групата "The Dark Secret Saga"("Сагата за мрачната тайна"), която ще завърши с деветия им албум "From Chaos Тo Eternity".

Китаристът Luca Turilli, автор на текста и на идеята за сагата, ни въвежда така: "Това е ново епично приключение, опасно и емоционално пътешествие за петимата главни герои, които се движат от техните земи към неизследваните северни ледени ширини, където може би е скрита легендарната книга на Ериан. Ако бъдат намерени, тези свещени страници, написани с кръвта на ангелите от ранните времена, биха могли да разкрият нещо повече за мрачната тайна, свързана с древното пророчество, което сега заплашва целия познат свят".

В "The Frozen Tears Оf Angels" действието се развива така:  

…Изминават 50 луни, откакто героите, изпратени от Ордена на Белия Дракон, откриват ужасната черна книга на Некрон. Междувременно мъдрият Ирас, заедно с другите водачи на силите на доброто, успява да разчете съобщението, скрито в страниците на прокълнатата книга, и презаписано в по-ново време от учениците на Черния орден. Така се разкрива съществуването на митичната Бяла книга, написана от войнствения ангел Ериан в древни времена, която представлява единствената конкретна заплаха за Черния орден. Ако бъде намерена, тя ще позволи пророчеството на Некрон да бъде напълно разгадано и спряно. Тази скъпоценна Бяла книга е скрита някъде в северните земи, сред лед и потънали в сняг планини. Именно там ще трябва да се насочи групата герои, за да предотврати катастрофалното пророчество…

В записите участват и гост музиканти, сред които певицата Bridget Fogle, китаристът Dominique Leurquin, два хора (The Epic Choir и The Opera Choir), а звучат и гласовете на седем артисти, сред които Christopher Lee и Susannah York. Проектът се оказва толкова добър, че е определен на 13-о място сред най-добрите симфоник метъл заглавия за всички времена от изданието Metal Hammer.

Албума "The Frozen Tears Оf Angels" ще чуем в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 4 ноември, след новините от 22.00 ч.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички