Знаменитите прогресари Riverside с нов концерт у нас


Знаменитите прогресари Riverside с нов концерт у нас

1103

BGTSC представя: концерт на Riverside, който ще се състои в столичния клуб "Джой Стейшън" от 20.00 часа на 27 септември, сряда.

Гостуването на знаменитата група в България е част от турнето за представяне на новия ѝ силен албум "ID.Entity".

Повече от 20 години, откакто започва кариерата им през 2001 година, полските майстори не спират да надграждат отличната си репутация. С многобройни обиколки и повече от 700 концерта в цял свят, 7 студийни албума, 2 лайв проекта и 2 EP-а, бандата се нареди сред водещите в модерния прогресив рок. През есента на 2018 година издадоха албума "Wasteland", превърнал се в най-голямото им постижение до онзи момент. До края на годината изданието превзе много музикални класации (в някои финишира на самия връх - списание Eclipse), като спечели и отличието за златна плоча в Полша. Там все още е № 1 в някои от рок класациите. 

През оставащата 2018 и цялата 2019 година следват поредица от големи концерти, а в началото на 2020 година групата се отправи на последната част от турнето си в Европа преди да се върне в студиото, за да започне работа по нов албум. За съжаление, само след 3 дни се появиха първите мерки срещу предстоящата Covid 19 пандемия, а през следващите седмици няколко страни затвориха границите си. По-голямата част от концертите се състояха, като последният от тях бе именно в София. Групата трябваше да побърза да се върне у дома преди границите да бъдат затворени. Всичко това се случи, когато поляците бяха във възход и на върха на своята популярност... Но това не ги пречупи.

През 2022 година, след периода на Ковид-пандемията, Riverside пое отново на път с обиколки в Северна Америка, Южна Америка и Европа. Групата не спря да работи усилено и върху "ID.Entity", който бе издаден на 20 януари тази година. Веднага последва турне в САЩ, концерти в Обединеното кралство, Скандинавия и Полша. За формацията предстои натоварена година, а с планираните през 2023 г. концерти, бъдещето изглежда отново светло за тези пионери на съвременната прогресив рок музика.

Отзивите от новия албум са невероятни и по-всичко личи, че и той се превръща в хит.

Билетите са в продажба онлайн и в мрежите на Eventim.bg и Bilet.bg в цялата страна. Електронната им версия не е необходимо да бъде отпечатана, а може да бъде сканирана директно от телефон.

Деца до 7-годишна възраст влизат без билет, но с придружител и с попълнена декларация.

При всяко събитие, организирано от BGTSC, парите от закупените билети остават при съответната фирма продавач. Те не се третират като оборотни средства или печалба, затова в случай на отмяна на събитие при форсмажорна ситуация всеки, закупил билет за събитие, организирано от BGTSC,гарантирано получава средствата си в посочения за това период.

BGTSC е член на сдружението "Сцена Музика"и спазва Етичния кодекс за дейността на организаторите на концерти в България.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички