Ed Sheeran представя турнето + - = ÷ x Mathematics в Азия и Европа през 2024 година.

Първият концерт на мегазвездата в България ще бъде на столичния стадион "Васил Левски" на 31 август (събота). Специален гост на обиколката е Calum Scott.

Билетите влизат в официална продажба в 10.00 ч. на 26 октомври (четвъртък) на www.ticketstation.bg – единствения оторизиран сайт за продажба на билети за концерта на Ed Sheeran за България. За улеснение на покупката и за да се избегнат опашки и спекулативни сделки, Fest Team препоръчва всички фенове да въведат данните си предварително на edsheeran.ticketstation.bg. Страницата ще бъде активна до 25 октомври в 23.59 ч. Билетите ще са на цена от 120 до 300 лева и ще са поименни, за да се избегне препродажбата на черния пазар. Един потребител ще може да купи максимум 6 билета. Направилият покупката и останалите хора, за които е взел пропуски, трябва да влязат заедно на концерта. Деца също ще се допускат на концерта само с билети. Те трябва да са над 6-годишна възраст. На терен се допускат само деца над 14 години.

От Fest Team уточняват още, че закупените билети ще са електронни и ще бъдат изпратени на имейла на купувача, но най-рано до 14 дни преди събитието. Мярката се прилага и за други концерти в Европа с цел да се ограничaт т.нар. прекупвачи, които изкупуват билетите и ги продават след разпродажбата им на по-високи цени. Подобни правила бяха въведени за световните турнета на Оливия Родриго, Джак Харлоу, Доджа Кет и други.

Предстоящите дати на Ed Sheeran в Азия ще бъдат първите му от 2019 година насам, а европейските концерти са продължение на миналогодишната му визита на континента. Новините идват непосредствено след суперуспешното му турне в САЩ, където Ед постави множество рекорди по посещаемост, включително – на стадион So Fi в Лос Анджелис и стадион MetLife в Ню Джърси, като на последния подобри рекорда по най-голяма посещаемост на концерт в САЩ за един ден в историята.

Само през тази година Шийрън издаде два албума - "-ʼ" (Substract) и "Autumn Variations", като и двата достигнаха до №1 в целия свят. И двата диска, дело на работата на Шийрън с Аарон Деснър от The National, получиха изключително позитивни отзиви от критиката и публиката.

Събитието във Фейсбук е тук.

За AEG presents:

Съчетавайки силата на събитията на живо с фокус върху развитието на истински артисти, AEG Presents е световен лидер в музикалната и развлекателната индустрия. Работейки на пет континента, компанията има изключителен ангажимент към артистичността, творчеството и общността. Нейните фестивали и многодневни музикални събития, сред които са емблематичният Coachella Valley Music & Arts Festival и легендарният New Orleans Jazz & Heritage Festival, както и British Summer Time at Hyde Park, Stagecoach, Hangout Festival, Electric Forest, Rock En Seine и All Points East, продължават да вдигат нивото на музикалното преживяване на живо. AEG Presents промоутира световни турнета на Джъстин Бийбър, Blackpink, Кени Чесни, Селин Дион, Елтън Джон, Карол Джи, Пол Маккартни, Кейти Пери, The Rolling Stones, Ед Шийрън, Тейлър Суифт и Tyler, The Creator. В допълнение чрез своята мрежа от клубове, театри, арени, стадиони и реномирани партньорски марки като The Bowery Presents, Concerts West, Frontier Touring, Goldenvoice, Marshall Arts, Messina Touring Group, PromoWest Productions и Zero Mile Presents създава несравнима инфраструктура за развитие на артистите и достигане до публиката. Повече информация може да намерите на www.aegpresents.com.

За Fest Team:

Fest Team е компанията, която организира едни от най-големите музикални събития и фестивали в България, които събират над 100 000 души годишно. В богатото ѝ портфолио влизат десетки концерти и фестивали – ARTE Feastival, Hills Оf Rock, Spice Music Festival, Fanta Dance Festival, Pantera, Eros Ramazzotti, Arctic Monkeys, Iron Maiden, Amon Amarth, Kreator, Dubioza Kolektiv, Tom Jones, Omara Portuondo, Fun Lovin' Criminals, Imany, Jason Derulo, Papa Roach, Five Fingers Death Punch, Sting, Zucherro, Lenny Kravitz, Roger Waters, Franz Ferdinand, Nothing But Thieves, Architects, Луис Томлинсън. Fest Team е лидер на българския пазар с многогодишен опит със събития на живо и в създаването на цифрово и социално съдържание, като изгражда и предлага 360°- градусови решения за своите, а и за партньорски, събития. Повече информация може да намерите на www.festteam.bg