Пренасрочиха фестивала Hills Of Rock 2023 за догодина


Пренасрочиха фестивала Hills Of Rock 2023 за догодина

1188

Фестивалът Hills Of Rock 2023 в Пловдив няма да се проведе тази година.

Това стана ясно след изявление на организаторите от Fest Team, които публикуваха новината в социалните мрежи.

Традиционното събитие се превърна в емблема и за града, а и за страната. Още в първите дни на 2023 г. обаче стана ясно, че има някакъв сериозен проблем с организацията на фестивала, тъй като все още не бяха обявени нито дати, нито групи.

Според Fest Team причината тазгодишното издание да бъде отменено е, защото "се оказа истинско предизвикателство да се осигури качествена музикална програма в настоящата икономическа обстановка, а ние от Fest Team не сме готови да жертваме качеството на нашия фестивал." Организаторите вече насочват усилията си към Hills Оf Rock през 2024 година.

Ето какво гласи цялото съобщение:

"Скъпи приятели,

Благодарим за Вашата непоколебима подкрепа и търпение през последните няколко месеца. Екипът ни работи усилено заедно с нашите партньори от община Пловдив, спонсорите, медийните партньори, общинска фондация "Пловдив 2019", за да осъществим любимия рок фестивал на България и това лято. Но със съжаление Ви информираме, че фестивалът Hills Of RockPlovdiv ще бъде отложен за 2024 година. Извиняваме се, че не успяхме да отговорим на всички Ваши съобщения и запитвания относно неговото бъдеще, истината е една - до последно работихме усилено фестивалът да се случи тази година. Но се оказа истинско предизвикателство да се осигури качествена музикална програма в настоящата икономическа обстановка, а ние от Fest Team не сме готови да жертваме качеството на нашия фестивал. Ето защо стигнахме до заключението, че е най-добре да съсредоточим усилията си върху осигуряването на необходимата основа за стабилна приемственост на фестивала Hills Of RockPlovdiv за догодина вместо да Ви предложим компромисен лайн-ъп тази година. През последните няколко години заедно с нашите партньори посветихме всичките си усилия и ресурси, за да осигурим първокласен музикален фестивал с високо качество на програмата и продукцията и съпътстващите забавления, който нашата публика заслужава и очаква с нетърпение. Знаем, че очаквахте големи новини и се надяваме да можем да ги споделим с Вас скоро. Искаме искрено да Ви благодарим за подкрепата през изминалите издания на фестивала, която ни позволи да се развиваме с всяка следваща година. Благодарим и за добрите думи, и за критиките – така растем заедно! Поемаме ангажимент да поддържаме принципите, които правят Hills Of Rock – Plovdiv уникален и да уважаваме Вашата любов към музиката и Вашето присъствие, благодарение на което всичко това стана възможно.

Имаме амбицията през 2024 да организираме най-силния Hills Of Rock – Plovdiv до сега. Групите, които Вие пожелахте и за които вече сме в преговори, са огромни имена – мечта на всеки отдаден рок и метъл фен, а датите ще споделим с Вас възможно най-скоро. Благодарим Ви за разбирането и търпението, докато работим, за да преодолеем съществуващите пречки и се стремим да върнем любимия ви фестивал Hills Of Rock – Plovdiv 2024. Тези от Вас, които са закупили билети за фестивала, могат да изберат да ги върнат до 31 декември 2023 г. или да ги запазят за догодина, за когато цените за Hills Of Rock – Plovdiv 2024 ще претърпят промяна, за да осъществим фестивал от световна величина, който очаквате и заслужавате.

Нямаме търпение да се видим през 2024 г.!"

Отпуснатите 170 хил. лева за Hills Of Rock 2023 в Пловдив с анекс към договора ще бъдат прехвърлени за догодина, обяви изпълнителният директор на фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев. "Няма други фестивали в Пловдив, които да са заявили, че няма да имат издания през тази година", каза заместник-кметът по култура Пламен Панов пред БНР.

Всички, закупили билети, могат да изберат между две възможности:

- да ги запазят и да ги използват за изданието през 2024,
- парите да им бъдат възстановени, ако си ги поискат до 31 декември.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички