Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава - този път обаче с поредната надпревара за "Голямото лятно четене".

Предложението сега е за новата поетична книга на авангардния писател и музикант Петър Чухов  - "Тишината е спяща красавица", която излезе в каталога на "Жанет 45". Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с екземпляр от интригуващото четиво, като имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой е редактор на "Тишината е спяща красавица"?

Пишете на ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Chuhov

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Крайният срок за участие е 01.00 ч. на 25 юли, вторник.

Успех на всички!*

Художник на творбата е Капка Кънева.

"Тишината е спяща красавица" от Петър Чухов предизвиква едно желание, изразено в стихосбирката – да се обръщаш след прочетените стихотворения "като след красиви жени". Но откъде идва това обръщане, този магнетизъм и нуждата от препрочитане? Отговор на това питане може да се търси в заглавията "Утехи" и "Пространства", онасловяващи двете части на стихосбирката. Книгата създава именно пространства за утеха, в които ни се иска да останем по-дълго, затова и препрочитаме. Тези пространства обаче далеч не функционират като розови очила, предоставящи ефимерно самозалъгване относно идиличността и лекотата на битието. Напротив, разголват неговите тъги, страхове и пропасти, като не пропускат да прокарат път за споделянето, любовта, надеждата. Но най-ценното, което правят, е, че осигуряват време за вглеждане и размисъл, тъй като отменят закостенелите мисловни парадигми за живота и размаскират всекидневното, в което човекът е чужд на себе си. В този смисъл пространствата стават време-пространства, в които можем да си поотдъхнем, да помечтаем, да потъгуваме, да се почудим… да поговорим със себе си и за себе си", пише Александър Димитров в "Литературен вестник".

Петър Чухов е поет, писател, автор на музика и текстове, персона, поделена между словото и мелодията - 50:50. Свързваме името му с групите ЛаТекст, Гологан, Кокарда, Пар Авион, Субдибула, Стенли, Тутакси и други.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.