В навечерието на Новата 2024 година в предаването "Картини от една изложба" ще бъде представен албумът "Среднощен концерт" с музиката на композитора Нелко Коларов.

Музикантът отправя поглед през годините с композираните от него песни в размисъл за преживяното.

Нелко Коларов е сред най-ярките имена у нас, с многостранни изяви като композитор, диригент и пианист. Възпитаник е на НМА "Проф. Панчо Владигеров" в класа по оркестрово дирижиране на проф. Константин Илиев, знаем го като диригент на Варненската филхармония и на Варненската опера, но и като участник в рок групите Импулс, Фобос и Escort, виждаме го с Николо Коцев за рок операта "Нострадамус" и с Robin Gibb от легендарната група Bee Gees, автор е на музиката за 11 театрални постановки и на повече от 40 песни.

В записите на "Среднощен концерт" участва звезден състав: Нелко Коларов свири на клавишните инструменти, звучат певците Васил Найденов, Орлин Горанов, Тони Димитров, Вили Кавалджиев, Тодор Колев, Людмил Дончев "Лъки", Асен Георгиев, Даниела Белчева, Огнян Цолов. Инструменталните партии освен от Нелко се изпълняват от Константин Джамбазов – китари, Михаил Бакърджиев – алт саксофон и Николай Машков – тенор саксофон.

Сергей Шишов ще представи "Среднощен концерт" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР, в събота, 30 декември, след новините от 22.00 ч.