75 години от рождението на Владимир Висоцки се навършват на 25 януари.

Годишнината ще бъде отбелязана и у нас.  Документалният филм "Възпоменание", посветен на Владимир Семьонович Висоцки, ще бъде показана в столичното кино "Одеон" на 25, 27 и 31 януари. Лентата на руския режисьор Владимир Савелиев е заснета през 1986.

Концерт-спектакъл пък ще изнесе най-добрият у нас интерпретатор на песенното  творчество на барда – известният радиоводещ Ники Атанасов. Това ще се случи в Учебния театър на НАТФИЗ от 19 ч. на 27 януари. В организацията на събитието, а и в самата изява, ще се включи и Астор, научи MySound.bg. Магът ще изпее песен на  именития покойник. Двамата с Ники организират подобно събитие на всяка кръгла годишнина на руския поет от 1996. Билетите за съвместния им концерт струват между 10 и 20 лева. "Най-хубавото е, че хората знаят за тази дата", не крие Атанасов.   

Вестник "Труд" е приготвил приятна изненада за читателите си в събота - непубликувани досега фотоси от гостуването на артиста в България, които са дело на Виктор Гилтяй

Висоцки остави на поколенията над 1000 песни.

Неговият талант е признат официално едва след смъртта на тази уникална личност. Но дори това става с малки, несигурни стъпки. Първият голям сборник с негови произведения вижда бял свят през 1981 с името "Нерв", което съвпада и с излизането на първата дългосвиреща грамофонна плоча ("диск-гигант") с песните му. Званието "Заслужил артист на РСФСР" е присъдено на актьора посмъртно през 1986, а година по-късно е удостоен и с Държавната премия на СССР.

На Висоцки е кръстен астероид, открит на 22 август 1974 от астрономката Людмила Журавльова и регистриран в Центъра на малките планети, Харвард, САЩ, на 28 януари 1983. В памет на артиста са организирани няколко значими спортни състезания.

Съществуват поне 3 музея, посветени на Висоцки. На територията на бившия Съветски съюз има повече от 20 паметни плочи и още около 30 монумента, издигнати в чест на корифея, като 4 от тях са в чужбина.

На барда, поета и актьора са кръстени над 30 улици, включително в Германия и в България, повече от 20 скали, планински върха, каньона и ледника.

Името на Висоцки е дадено и на горното плато на архипелага Огнена земя, на театри, кораби, кафе и дори на цвете.