Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Пустинен блус: Tinariwen в НДК, нашата супергрупа Kottarashky & The Preachers ще открие за екзотичните туареги


Пустинен блус: Tinariwen в НДК, нашата супергрупа Kottarashky & The Preachers ще открие за екзотичните туареги

1152

Tinariwen (Тинариуен), пионерите на пустинния блус, най-влиятелният колектив от туарегски музиканти, носителите на награда "Грами" и любимци на Робърт Плант, Карлос Сантана, Том Йорк и Боно, идват за първия си концерт в България -  в зала 3 на НДК от 19.00 ч. на 11 септември, сряда.

Tinariwen е група, създадена в северната част на Мали, която смесва традиционна западноафриканска и арабска музика с популярните блус и фолк. Възникнала в бежански лагер, формацията е истински бунтовническа в контекста на практически нестихващата гражданска война на територията на родината на музикантите. Още след първите си международни изяви в началото на новия век, Tinariwen предизвикват вълна от възхищение в Западния свят. Албумите "Amassakoul" и "Aman Iman" им носят европейска разпознаваемост, редица награди и първо участие в афиша на фестивала "Гластънбъри". Следва поредица от албуми с номинации за "Грами", като най-органичният от тях "Tassili" печели престижното отличие през 2012 г. Предстоят над 1 000 концерта из целия свят и албуми, в които специални гости на Tinariwen са музиканти от ранга на Warren Ellis, Mark Lanegan, Kurt Vile (War On Drugs), Josh Klinghoffer, Saul Williams и много други. На вълната на техния международен успех се появяват десетки други туарегски формации, смесващи традиционната за пустинята Сахара музика със западната интерпретация на понятието "блус". Неподражаемият китарен стил на групата най-често е наричан "assouf" (в превод  „носталгия“).

София попада сред елитната компания на градовете от лятното европейско турне на Tinariwen, което е в подкрепа на миналогодишния им албум "Amatssou", записван в личното студио на Jack White и продуциран от светилото Daniel Lanois.

Kottarashky & The Preachers са специалните гости на Tinariwen. И двете формации майсторски преплитат традиционни и фолк мотиви с модерни жанрове. Никола ГруевКотарашки (Kottarashky) впечатлява със своето умение да съчетава български фолклор с електронна музика, джаз и хип-хоп, което е в основата на неговия уникален и иновативен звук. Тази обща страст към музикалното експериментиране и синтез на различни културни влияния превръщат Kottarashky & The Preachers в идеален съпорт за незабравимо изживяване.

Kottarashky, известен на аудиторията повече от 15 години с иновативните си музикални находки, представя своя нов проект Kottarashky & The Preachers - уникален синтез от фънк, трип-хоп, дъб, хип-хоп, уърлд, алтърнатив, ню уейв, пост-пънк, диско, афро, индъстриъл, брейкбийт, блус и сайкъделик. The Preachers е съставена от някои от най-известните музиканти от края на деветдесетте години у нас - китаристът на Нова генерация и Абсолютно начинаещи - Симеон Воев, Боян Златков Епето (екс- Тъмно) на бас, Ивайло Стефанов (Big Banda) на синтезатори и Владимир Василев (екс-Анимационерите) на барабани. В края на април групата издаде дебютния си албум "Reconstruction Of Speech". Проектът започва като концептуална идея на Kottarashky, вдъхновен от фрагменти от речи на велики оратори от миналото, сред  които Чърчил, Кенеди, Ганди... Чрез семплиране на говора, Kottarashky ги трансформира в уникални музикални произведения, превръщайки ги от оратори в певци.

Билетите са в продажба в мрежата на ticketstation.bg.

Повече информация може да намерите на https://www.tinariwen.com/.

Събитието във Фейсбук е тук.

Новини за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg и ticketstation.bg и в социалните мрежи.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички