Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Hills Of Rock 2024 сбъдна мечтите на близо 60 000 с издание за рок историята


Hills Of Rock 2024 сбъдна мечтите на близо 60 000 с издание за рок историята

1329

Тазгодишното издание на Hills Of Rock надмина всички очаквания, предоставяйки три дни, пълни с грандиозни изпълнения на български и световни звезди, невероятна енергия и моменти, които ще останат в историята, отчетоха организаторите Fest Team.

Близо 60 000 посетиха събитието за трите дни, рекордна посещаемост за фестивала, който затвърди мястото си като водеща дестинация за рок и метъл феновете както у нас, така и все повече – в Европа. Над 50 български и световни банди се събраха в Пловдив, обединени от една проста, но изключително важна цел – да покажат, че в България има място за актуалната рок и метъл сцена.

В динамичния първи ден фестивалът оживя, освен с всепомитащата енергия на КoЯn и със зареждащите изпълнения на Me And My Devil, Loathe, Skindred и Spiritbox на главната сцена, така и с редица качествени актове на сцените "На тъмно" и "Строежа". През деня там бяха и любими герои от локалната сцена, сред които Цар Плъх, No More Many More, Ali, Fyeld, Nocktern и Керана и Космонавтите, Death Row и The Fourtones.

Вторият ден обещаваше да се превърне в легендарен и точно това се случи. С номинация за "Грами" и награда BRIT, с над 5 милиона продадени албума глобално, армия от фенове, разпродадени турнета в цял свят, мултиплатинените Bring Me The Horizon дойдоха за пръв път в България по покана на Fest Team точно когато са на върха на славата. Подпалвайки сцената с изпълнението си по средата на сета им се случи това, което 20 000 човека очакваха със затаен дъх и обсъждаха месеци наред – появиха се страхотните световноизвестни певици от Мистерията на българските гласове, за да изпеят "Ерген Деда" и да превърнат "Parasite Eve" във вечен фестивален химн. Както самият фронтмен Оли Сайкс каза: "Българи, тази вечер е за вас!". Скандирания "Българи-юнаци!" и сълзи в очите на мнозина – тази нощ в Пловдив ще остане в рок историята не само на България. Няма как да не отбележим и страхотните сетове на Frail Body, Ghostkid, Barroness, Imminence. Сцените на "На тъмно" и "Строежа" не отстъпваха по никакъв начин, събирайки любими банди като O.H., Expectations, Last Hope, Coolden, Sevi,  Контрол и Кокоша глава, които не бяха свирили на живо от години и феновете очакваха с нетърпение.

Последният ден пристигна с гръм и трясък, както само викингите могат да пристигнат. Любимите на българската публика Amon Amarth излязоха с пълен арсенал от огън, ефекти, огромни войни на сцената, безброй истории от скандинавската митология, за да сътворят приказната атмосфера, характерна за техните изпълнения.  Шведите имат дванадесет албума и хиляди концерти, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат огромен брой почитатели. Тематичното гребане "като викингите" в публиката също не липсваше. На сцената преди тях се качиха шумните рокаджии от Massive Wagons, индъстриъл бандата Combichrist, любимците на България Pain. Вокалистът Peter Tägtgren обяви България като любимото си място за концерти, тъй като публиката тук действително го обожава и бурно скандираше "Пешо, Пешо!". Енергичните хардкор фурии от Suicidal Tendencies (на снимката) пък качиха 50 почитатели на сцената в края на сета си, за да пеят и скачат с заедно с тях. Въпреки мош питовете и бурните танци, прах пред основната сцена на Hills Of Rock тази година липсваше, заради поставеното за първи път специално покритие пред нея.

В последния ден на сцените на "На тъмно" и "Строежа" удариха Рибка, Woomb, Спални места, Panican Whyasker, Обратен Ефект, словенската сензация Joker Out и Портокал, които не бяха свирили на живо от 20 години.

Hills Of Rock 2024 вдигна летвата много високо, заявявайки позиция на водещ фестивал в страната с нововъведения и подобряване както на инфраструктурата. Организаторите се бяха погрижили за удобството на феновете, отваряйки два входа, поставяйки специалната настилка, така и за фестивалното съдържание. Със селекцията на банди, които накараха хиляди да пеят и да се усмихват и с постоянна информация и видеа и зад сцената, ангажиментът на Fest Team е да продължи да предоставя най-доброто от международната и българска музикална сцена. Очаквайте най-интересните моменти и серия от интервюта от фестивалното студио "Hills Оn А Leash" съвсем скоро.

Билетите за Hills Of Rock 2025 вече са в продажба и започват на цени от 180 лв. в мрежата на ticketstation.bg.

Снимка: Fest Team

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички