Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath
Фестивалът на Цацата се завръща в Кранево. Специални гости: Boney M Experience
Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София

Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"


Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"

820

Кольо Гилъна ще отбележи своята 60-годишнина с концерт в летния клуб "Строежа" от 18.00 ч.на 12 юни. 

КГБ, Ревю и Уикеда ще празнуват с харизматичния юбиляр. Събитието ще продължи над три часа, в които феновете ще видят и чуят КГБ (Кольо Гилън бенд) точно 10 години след последното им свирене на клубна сцена.

Два дни преди концерта на литературния пазар в каталога на издателство "Сиела" излезе атобиографията на Кольо Гилъна "Извън Контрол". Тя е безкомпромисна и откровена изповед на гласа на българския пънк, коментират издателите. По думите им това е историята на един младеж, обречен да стане лице на "цветята на 80-те" и на вятъра на промяната в периоди, белязани от цензура и разпад на стария ред. Николай Йорданов, както е истинското му име, пише книгата за живота си в съавторство с Борислав Колев. Историята на една жива легенда! Кольо Гилъна започва едва ли не като случаен участник, но се превръща в един от символите на българската рок революция. Неговият уникален глас, сценичното му присъствие и способността му да общува с публиката го превръщат в любимец и фронтмен на пънка в България. Периодът му с Контрол ражда някои от най-големите хитове на родната сцена, а изпълненията му стават еталон на бунта за цяло едно поколение, което се опитва да намери своя път. С автентичен и пиперлив език Кольо Гилъна и Борислав Колев разказват история за слава, купони, лудост, лични падения и нови начала, като възкресяват пълнокръвния образ на вечните истории за революции и див копнеж по свободата. "Пригответе се за троен албум с "най-доброто" на едно време с неговите тъги, абсурди, но и смях и стремеж към ново начало, време, което никога няма да се повтори", разкриват от "Сиела" за поредното изкушаващо четиво в своя пребогат каталог.

"Това е автобиографията на моето поколение – с цялата си абсурдна нелепост, със заразната си лудост, с нашите си тъги, но и с вечния смях до скъсване. Понякога се чудя как след като издрапахме 90-те, все пак останахме сравнително нормални!? Не съм подозирал колко талантлив разказвач е Кольо Гилън... Всяка глава тук е хит", обобщава Захари Карабашлиев.

ласовете на българския пънк не са много и могат да бъдат преброени на пръстите по ръцете на стругар шлосер. Един от тези първи пръсти е на Кольо Гилъна – глас, който не може да бъде сбъркан с Иън Гилън, и неконтролирано сценично присъствие", казва Светльо Витков (Хиподил).

Билети за концерта - ТУК

Книгата може да бъде поръчана ТУК

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички