Кой спечели книгата "Queen - Как започна всичко" на Джим Дженкинс


Кой спечели книгата "Queen - Как започна всичко" на Джим Дженкинс

1396

Поредната надпревара за "Голямото лятно четене" в любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Тя отново беше по предложение на нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто меломански каталог се появи книгата "Queen - Как започна всичко" на Джим Дженкинс. Един от вас получи уникалния шанс да се сдобие с екземпляр от интригуващото четиво. Името на късметлията беше изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кога се състои премиерата на "Queen - Как започна всичко"?

Вярното е: През 1992 година

Честито на: Eлза Костадинова

Наслада за всеки, който се интересува от историята на изключителния феномен Queen - с тези съвсем точни думи описват от "Сиела" официалната биография на една от най-великите групи.

За Queen и Фреди Меркюри са изписани много книги, но тази, включваща специален предговор от Брайън Мей, е дело на двама от най-големите и предани фенове на групата. Джаки Смит е председател на фенклуба на "Световните рекорди на Гинес" и на този на Queen от около 40 години. Джим Дженкинс е виден експерт на тема Queen и почитател на групата от самото ѝ създаване. Той пише бележките за обложките на Greatest Hits албумите и видеоизданията на бандата.

Рапсодията на титаните в рока Queen продължава да вълнува милиарди меломани. А легендата за вълшебниците от "Уембли" продължава да вдъхновява творци и слушатели. Появила се в преломната 1992 година – периода след трагичната кончина на великия Фреди Меркюри, тази книга е преиздадена в преработено и допълнено издание двадесет години по-късно, за да припомни на феновете десетилетията величие.

Разказът на Смит и Дженкинс започва със срещата на Брайън Мей и Роджър Тейлър, преминава през присъединяването на Джон Дийкън и самия Меркюри към групата, проследява първите години на възход, записите в студио и раждането от някои от най-големите хитове на бандата, турнетата за завладяването на американския пазар, ненавременната смърт на Фреди и събитията след нея. Детайлно са описани годините на главозамайващо изкачване към върха, манията Queen, сблъсъците със звукозаписните компании и някои от най-забавните и скандални истории, в които бандата се оказва замесена. Джаки Смит и Джим Дженкинс успяват обективно да отразят сложния и нетърпящ вписване в рамки дух на феномена Queen, предизвикал истинска революция в историята на музиката.

"Тази книга е наслада за всеки, който се интересува от историята на изключителния феномен Queen", обобщава маестро Брайън Мей.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички