Piero Epifania Electric Band ще подгрее за малийския блус-рок титан Вийо Фарка Туре в първия му концерт у нас


Piero Epifania Electric Band ще подгрее за малийския блус-рок титан Вийо Фарка Туре в първия му концерт у нас

1246

Квинтетът Piero Epifania Electric Band (Перу-България) (на снимката) ще открие за Борейма "Вийо Фарка" Туре (Vieux Farka Toure) по време на първия му концерт у нас.

Както MySound.bg своевременно съобщи, събитието ще се състои в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5  тази неделя, 2 юни.

С кратък загряващ сет преди групата на Вийо Фарка ще се включи електрическият психеделик-джаз квинтет на живеещия между София и Амстердам перуански перкусионист и композитор Пиеро Епифания с Димитър Горчаков (клавишни), Александър Логозаров (китара), Радослав Славчев-Riverman (бас) и Васил Вутев (барабани). След изключителния си дебютен албум "Miles, los amigos" (2022) формацията вече е готова с песните и от втория, част от които ще прозвучи в неделя вечер.

Синът на краля на блуса в Западна Африка Али Фарка Туре пристига по покана на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" и платформата "АфроВизия" малко повече от половин век след концерта на легендарния си баща в афиша на Младежкия фестивал в София през 1968 г.

Датата на концерта е 2 юни, навръх празника на програма "Христо Ботев", в която е заченат и роден фестивалът "Аларма Пънк Джаз". В голямата зала на клуб Mixtape 5 (бул. "България" 1, подлез "Галерия"), където от 2017 година досега "Аларма" и "Афровизия" вече представиха други знакови за света западноафрикански групи – Кинг Аишоба Бенд (Гана), Басеку Куяте & Ngoni Ba (Мали) и триото на "туарегския Джими Хендрикс" Бомбино (Нигер/Мавритания/САЩ).

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/379827504523505

Билети от 45 лева има онлайн в системата на Epay Go ТУК: https://epaygo.bg/3263238358, както и на касите на EasyPay в цялата страна.

На входа са по 50 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички