Сребърен медал за кавалджията Владимир Величков от Глобалните музикални награди: "Пробуждане"


Сребърен медал за кавалджията Владимир Величков от Глобалните музикални награди: "Пробуждане"

1045

Българинът Владимир Величков, който свири на кавал, е отличен от Глобалните музикални награди за авторския си албум "Пробуждане", съобщи той в профила си във Фейсбук.

Той получава втора награда - сребърен медал за инструментална солова музика в диска. Продукцията, издадена през 2023 година, съчетава традиционни и съвременни техники при свиренето на кавал.

Владимир Величков е известен кавалджия и от над 20 години е част от култовия оркестър Канарите. Основател на етно-джаз формация Жарава. Участва в различни музикални проекти. През 2023 г. неговият първи авторски албум "Пробуждане" е предложен за номинация за престижните музикални награди "Грами" в категория Global/World/.

Сред майсторите на съвременното кавалджийско изкуство, брилянтният музикант разшири техническите възможности на традиционния инструмент, без да накърни красивия му "пеещ" тон. В своето творчество той следва и развива оригиналните си идеи, повлияни най-често от крайдунавския фолклор, но пречупени през съвременното му светоусещане и опит.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички