Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath
Фестивалът на Цацата се завръща в Кранево. Специални гости: Boney M Experience
Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София

Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София


Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София

738

"Wall Of Eyes" е новият - втори, албум в дискографията на Thе Smile, който супергрупата ще представи на концерта си у нас.

Както е известно, организираното от Fest Team събитие предстои в афиша на популярната поредица Sofia Solid в "Арена София", Столичен колодрум, от 19.00 ч. на 18 юни, вторник.

Непредсказуема пост пънк енергия, звуков афробийт екстремизъм и приглушена, делириум атмосфера са сред определенията на критици, фенове и медии за "Wall Of Eyes". Албумът, който излезе чрез XL Recordings, е записан между Оксфорд и Abbey Road Studios, продуциран и миксиран е от Sam Petts-Davies и включва струнни аранжименти от London Contemporary Orchestra. Осемте пиеси са продължение на отличния дебют "А Light For Attracting Attention", който след излизането си през 2022 година веднага се превърна в най-добрия албум на страничен проект на Radiohead. Той достигна до № 5 в класацията за албуми на Великобритания. В интервю за новата книга на Jason Thomas Gordon "The Singers Talk" Yorke говори за своя ранен страх да изрази истинска уязвимост с вокалите си. Признава, че първият път, когато наистина е пял като себе си, е бил във "Fake Plastic Trees" от 1995 г. Когато чул песента отново, той се разплакал и помолил Radiohead да не я използват. В "Wall Оf Eyes" харизматичният фронтмен достига до тази уязвимост. Открива и още много емоционални пластове в музика, която е била композирана толкова бързо.

Thе Smile е създадена от творческото ядро на великите RadioheadThom Yorke и Jonny Greenwood заедно с Tom Skinner от Sons Оf Kemet. Тhe Smile се ражда следпандемично на крилете на новите идеи на превъзходния артистичен тандем, който привлича и Tom Skinner. Името на формацията идва от заглавието на стихотворение на Ted Hughes, а самият Yorke предупреждава "Усмивката" да не се бърка с веселие и позитивизъм, а по-скоро да се чете като: "усмивката на човек, който те лъже всеки ден".

Към двата сингъла - "Bending Hectic" и заглавното за диска парче, неотдавна се присъедини и трети – "Friend Of A Friend", с видео отново от режисьора, сценарист и продуцент Paul Thomas Anderson ("Daydreaming" на Radiohead, "Wall Оf Eyes" на The Smile и филмите "Phantom Thread", "Boogie Nights", "There Will Be Blood"). На поредица от скрийнинг събития в цял свят, организирани в независими киносалони между 18 и 25 януари, групата направи премиерни представяния на албума "Wall Of Eyes" за първи и единствен път със съраунд звук и придружавани от невиждани досега кадри от записите на проекта.

The Smile добавиха и още 16 нови европейски хедлайнърски концерта за това лято. James Holden е специалният им гост на всички изяви тази година, включително и на българската дата.

Билети - ТУК.

Повече информация - на: https://thesmiletheband.com.

Събитието във Фейсбук е ТУК.

Новини за всички предстоящи събития на Fest Team - на: festteam.bg и ticketstation.bg и в социалните мрежи за най-актуална информация.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички