Представят първия албум с песни по текст на Пейо Пантелеев


Представят първия албум с песни по текст на Пейо Пантелеев

5256

"Забравих страх, усетих Бог – и светлината ме прегърна..." е заглавието на спектакъла, посветен на първия албум с песни по стихове на бургаския поет Пейо Пантелеев.

Концертът, който ще се проведе в залата на Бургаската опера утре, 6 януари, е подарък от Община Бургас за жителите и гостите на морския град по случай празника. Началото е в 18.30 часа, а входът – свободен.
 
В спектакъла ще вземат участие любими на бургаската публика изпълнители като Тони Димитрова (на снимката), Галя Ичеренска, Бончо Грозев,формация 5-е сезона, Захари Чернев и Дани Огнянов. На сцената ще излязат още примабалерината на Бургаската опера Галина Калчева, Стоян Фъртунов и Боряна Пантелеева (виолончело).
 
В изявата ще бъдат включени 15 от общо 19–е песни, намерили място в албума на бургаския поет, художник и актьор Пейо Пантелеев. Голяма част от тях са участвали през годините в песенния конкурс "Бургас и морето".

Текстовете на песните са по стихове на Пейо Пантелеев, а музиката е дело на доказани и изтъкнати композитори като Стефан Диомов, Митко Щерев, Стефан Димитров, Иван Михайлов, Руслан Карагьозов и други.
 
Спектакълът, чийто режисьор е Христо Симеонов, е условно разделен на три части. Първа е посветена на песните за любовта, втора – на самотата на твореца, а третата част е отредена на песни за надеждата, красотата и родния Бургас.

В концерта ще прозвучи и запис на първата песен по текст на Пейо Пантелеев – "Самота", по музика на Иван Коларов, изпълнена не от друг, а от самия автор на вечните "Бургаски вечери".

Поетът ще се изяви със слово между отделните отделните изпълнения.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички