Tripple A, Denyo & Sensei и Freestyle концертират в Строежа


Tripple A, Denyo & Sensei и Freestyle концертират в Строежа

5430

Дългоочакваното включване на театрална постановка в Sunday Art Report е факт  вече.

С "Пеперудите са всъщност изтребители" довечера стартира програмата за март на музикално-литературния фестивал, обявиха неговите организатори.

Както MySound.bg информира, той се провежда в "Строежа" всяка неделя - по инициатива на клуба.

Клубният вариант на постановката "Пеперудите са всъщност изтребители" с участието на актрисата Ирина Дочева и Александър Даниел на барабани, поставя началото не само на конкретната неделна вечер на 6 март, а и появяването на театъра изобщо в програмата на Sunday Art Report. "Преминаването по линията на една раздяла е темата на театралния опит "Пеперудите са всъщност изтребители". По какъв начин се изминава целият път от разкъсването до изплуването и колко енергия е нужна, за да не се попадне в безкраен цикъл от спомени и самонаказания. В този случай разглеждаме раздялата като процес с ясно отличими фази, разпределени във времето", е анонсът на постановката, чието начало е 19.00 ч.

От 20.15 ч. започва концертът на Tripple A - абсолютно експериментаторски и иновативен проект, в чиито редици влизат Арабела Караян (вокали, перкусии, клавишни), Александър Евтимов - Шаманчето (вокали, перкусии), Скилър (Skiller) (бийтбокс, вокали, перкусии), Георги Дончев (бас, бас кларинет, перкусии) и Павел Терзийски (вокали, перкусии). Цялата музика, която Tripple A изпълняват или записват, е импровизирана. Музикантите прекрачват всякакви граници, за да свирят заедно без ограничения.

Александър Секулов ще презентира своята последна книга "Островът" в 21.30 ч. След две от магическите книги на последните десет години – "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица и портокалите", писателят и издателска къща "Сиела" представят "Островът"- роман за любовта като щастливо корабокрушение.

В 22.00 ще се състои изненадващото завръщане на сцената на хип-хоп/реге дуото Denyo & Sensei - накратко DiS. То се наложи почти веднага след появата през 2007, но повече от година е встрани от сцената. Завръщането за кратко на единия от музикантите в България е шансът и рядка възможност те да се появят отново след дълго прекъсване - точно на Sunday Arte Report в "Строежа".

В мартенската програма на неделните събития, освен театър, а както ще стане ясно по-натам - и кино, нов елемент е включването на три групи в една вечер. От 23.00 се очаква появата на пловдивската соул и фънк формация Freestyle. Вокалисти на бандата са Росен Кукошаров и Борислав Димитров, по-известен като Bobo. Китаристи са Ангел Дюлгеров и Иван Неделев, на бас е Стойко Милев, перкусии - Кирил Илчев, а на барабани е Начо Господинов. Изчключително добре сработена и звучаща група, която си заслужава да се види, приканиха организаторите.

Билети за събитието могат да бъдат закупени предварително на цена от 7 лв. в мрежата на Ticketstream.bg – "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "Ориндж", "Мултирама", "М-тел", "Строежа". Броят на пропуските е ограничен – препоръчва се предварителното им закупуване.

Вече популярната инициатива на "Строежа", Bushmills и Grolsch представлява напълно лайв концепция, включваща музика, литература, дебати и дискусии, кино и театър.

Клубният фестивал е обявен в 12 поредни недели - от януари до март.

Ирландското уиски Bushmills застава зад арт и музикалните недели, давайки пореден повод на всички ценители да споделят един истински Bushmills Brothers момент.

Почитателите на всички артисти, които участват, ще могат да се насладят на техните новаторски изяви и в компанията на бира Grolsch, която неизменно подкрепя независимото изкуство във всичките му форми.

Още - на:

www.stroeja.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички