Нова песен на Doors слага начало на година, посветена на бандата


Нова песен на Doors слага начало на година, посветена на бандата

4108

"She Smells So Nice" се нарича новата песен на Дъ Доорс (The Doors), чиято официална премиера ще се състои на страницата на митичната група във Фейсбук утре.

Това е първото парче на легендарните американци от 40 години насам, уточнява Female First.

Мелодията ще сложи началото на ознаменуването на 40-годишнината от появата на алубма им "L.A. Woman", за който е била композирана, но изгубена впоследствие.

Тя е открита от продуцента Брус Ботник, докато прослушвал звукозаписните сесии за ремастерираното издание.

"She Smells So Nice" анонсира DVD-о "Mr Mojo Risin': The Story Of L.A. Woman", съдържащо ремастерираните версии от албума, неиздаван материал от звукозаписните сесии, както и нови варианти на класиките "L.A. Woman", "Riders Оn Тhe Storm" и "Love Нer Madly". С пускането на песента започва годината на Доорс.

Част от кампанията е и специалното аудио издание "L.A. Woman: The Workshop Sessions", което ще се появи в каталога на Warner Music на 23 януари.

То ще предложи алтернативни версии на парчетата "The Changeling", "Love Her Madly", "Cars Hiss Вy My Window", "L.A. Woman", "Тhe WASP (Texas Radio Аnd Тhe Big Beat)", "Been Down So Long" и "Riders On The Storm". Тоест - цялата тава, без изпълненията "L' America", "Hyacinth House" и кавъра по Джон Лий Хукър (John Lee Hooker) - "Crawling King Snake".

Това се случва 5 години след като членовете на бандата заровиха томахавките.

В края на 2006 музикантите преглътнаха обидите, които си размениха през 2004 и 2005 в съдебните зали относно правата върху името, стопиха дистанцията в своите редици и се прегърнаха. Повод бе 40-годишнината от издаването на едноименния им дебют, появата на луксозен бокс-сет (12 диска) и поредната книга, посветена на тяхната история. Барабанистът Джон Денсмор, Роби Кригър (китара), както и най-непреклонният - Рей Манзарек (кийборди), така разпределиха ролите, че съумяха в един и същи ден да презентират събитието на 3 различни места в Лос Анджелис. 61-годишният тогава Денсмор щедро раздаде автографи в централната книжарница на "Сънсет булевард", останалите посрещнаха почитатели в клубове, разположени от другата страна на улицата. Все пак кийбордистът не скри от журналистите, че "с Джон не сме особено близки напоследък и предпочитаме да не си общуваме", но се въздържа от по-обширен коментар.

През 2005 съдия в Ел Ей постанови, че е забранено на двамата да използват името Доорс на XX век, и трябва да предоставят всички приходи от концертите си на автентичното сдружение на наследниците на покойния фронтмен Джим Морисън (Jim Morrison) и тримата живи членове на бандата. Те поканиха певеца на Кълт (The Cult) Йън Астбъри (Ian Asrbiry) за изява на мястото на Лизърд Кинг, както бе известен покойният Морисън (вторият вляво на снимката).

Тогава фронтменът на британската формация дори пя с един от микрофоните на Джим, запазен от Рей сред реликвите на групата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички