В светлината на прожекторите: The Top Stoppers


В светлината на прожекторите: The Top Stoppers

8606

По неписани закони неделя е денят за почивка. Като прибавим и мартенското слънце, което така приятно зарадва столичани, то направо си плаче за разходка.

Е, да, ама не за всички.

Още от сутринта, на няколко метра под земята – разбирайте подлеза на НДК, в частност клуб Мixtape 5 – едни младежи от родната музикална хип-хоп сцена се бореха с желанието си да се излегнат на някоя пейка в парка. Ще ме извините за откровено неглижарския изказ, но в случая е доста нужен за правилното усещане. А "усещане" е много важна дума за цялостното развитие на ситуацията. Не става въпрос за някакви тъмни, нечисти ъндърграунд (модерна дума е това напоследък) дела, а напротив.

Усещане за музика. В чистия му вид, в лицата на Wosh, FeeL, Yoko и Piro или иначе казано The Top Stoppers. И не, не бяха единствените "прецакали се" да заменят слънцето с прожектори. За да има свидетели, че нещо качествено се случва в дебрите на българската продукция, те поканиха приятели, познати и непознати да споделят заедно с тях един по-различен следобед. Не, не е някаква беседа, макар че, ако ги слушаш внимателно в паузите между песните, определено ще има какво да си запишеш в тефтера.

Хайде, стигнахме и до песните - изначалната причина за цялата веселба. По-конкретно клипът на една, която носи името "The Top Stoppers". Да, именно – и групата така се казва.

Камера – включена. Светлини – и те включени. Усмивки – на лице. Ръцете – горе.

Макар и първоначално несигурна, публиката, явяваща се в случая и другият елемент в кадър, успя да попие от заряда, който носеха артистите. Хубаво е, когато хората от сцената съумеят да осъществят искрена и позитивна комуникация с тези пред нея. Който си го може, си го може!

Няколко повторения по-късно се заклеха, че тази песен не искат повече да я чуват и изпълняват. Рядко ни се иска някой да лъже, но ето един такъв случай. Това не е всичко, изобщо не се запътвайте към изхода. Любими парчета от тях за нас. Участваш в клип и присъстваш на специфично личен лайв. А можеше да е един обикновен неделен ден.

И сега какво?

Чакаме с нетърпение. И албума "Get The Benjamins" също го чакаме.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички