Лудият Balkansky се забърка и с корейски танцьори


Лудият Balkansky се забърка и с корейски танцьори

5366

Малко му беше на Иван Шопов участието като композитор в шоуто 7D.

Малко, малко, ама колко да е малко?

Буквално дни след неговата премиера, родният артист кани на следващия  спектакъл по негова музика. 

"Яко екшън!", лаконичен бе популярният продуцент, диджей и композитор , анонсирайки проявата пред MySound.bg.

Премиерата на българо-корейския проект PotoCOOP ще се състои в столичния младежки театър "Николай Бинев" единствено от 19.30 ч. на 17 декември, понеделник.

Идея и хореография: Живко Желязков, асистент: Jung In Lee (Южна Корея), музика: Иван Шопов - Cooh, Balkansky (Балкански), графичен дизайн: Полина Стоянова, продукционен мениджър: Атанас Маев. В танците участват цели 17 изпълнители.

Билети за спектакъла могат да бъдат закупени на касата на младежкия театър "Николай Бинев"; в Derida Dance Center и онлайн чрез www.theater.bg.

Продуктивният музикант Иван Шопов е известен с много псевдоними. Balkansky е Dubstep и IDM псевдонимът му в денс музиката. Появява се с издания за лейбъли като "Кукер Музика", Z Audio, Wicky Lindows, Dubsaw, Ad Noiseam, Dub Monkey, Hollow Point, Subtrakt и Ohm Resistance, като дискографията му нараства с всяка седмица през последните години. С участията си по фестивали и клубове в Австралия, Мексико, Колумбия, Нова Зеландия и пътувайки почти всеки уикенд в Европа, талантливият изпълнител е едно от най-успелите имена на електронната музикална сцена (http://www.ivanshopov.com).

Derida Dance работи за отваряне на българското културно пространство като привлича артисти от Европа и Азия за реализиране на съвместни проекти. За трите години от своето съществуване, първият център за съвременен танц – Derida Dance, е припознат като надежден партньор в осъществяването на значими проекти, голяма част от които са с участието на доказани международни организации. Интересът към дейностите и резултатите, които екипът на Derida Dance Center реализира, показват необходимостта от създаване на повече алтернативни пространства за съвременно изкуство и култура.

През 2011 спектакълът ASA, копродукция на Дерида Денс и списание "Едно", открива няколко международни фестивала, между които Sofia Dance Week 2011 и AURA 21 в Каунас, Литва. Компанията осъществява и проекти, съдействащи за професионалното развитие на танцьори на свободна практика като тренинг-програмите Probiotic For The Contemporary Dance In Bulgaria и Dance PORT Derida, подкрепени от фондация "Америка за България".

"Дерида Денс" е официален член на една от най-големите международни мрежи в областта на съвременните изпълнителски изкуства IETM, както и партньор на Aerowaves - международна мрежа за танцови представления (http://www.derida-dance.com). 

Живко Желязков завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", София. Специализира режисура за танцов театър и съвременна хореография във Victorian College Of The Arts, Мелбърн, Австралия. Работи с балет Арабеск като гостуващ хореограф. Той е един от създателите на проекта за театъра на Fairplay Golf Hotel & Spa, Benalup (Cádiz), Испания. Съосновател и артистичен директор на компанията "Дерида Денс", както и на първия център за съвременен танц в България - "Дерида Денс Център". Хореограф и режисьор на спектаклите Artefact, ASA, Саумо, Riding The Wind, Hanky Pnky, Tango On Champs Elysees, Obsesión, Cielo Rojo, Train For Dreamland, Tripas De Corazón, Ojos Ciegos, Depuis La Jour, Viva Verdi, "¾ Луна", "Пространство и време".

През август 2012 Живко е единственият хореограф от Европа, поканен да проведе уъркшоп в рамките на Корейския танцов фестивал (KDF). Малко по-късно получава предложение и от Central Europe Dance Theater за поставяне на соло спектакъл с техен танцьор, получил приз за най-добър танцьор на Унгария за 2012.

Джънгин Лий е родена в Сеул, Южна Корея. Учи съвременен танц в Kyung-Hee University, Южна Корея, където получава бакалавърска и магистърска степен. Работи с танцовия театър на Сеул, както и за множество международни танцови проекти. Занимава се с хореография и преподавателска дейност. През 2008 печели втора награда на конкурса Tokyo Nakano Dance. Между 2009 и 2010 живее и работи в Берлин. Лий е поканена и да работи за компанията Derida Dance през 2011. Тя е соло изпълнител в последния проект на "Дерида Денс- ARTeFACT", който може да бъде видян в пространството на "Дерида Денс Център" през януари 2013.

Спектакълът е част от програмата Dance PORT Derida, подкрепена от фондация "Америка за България" и е финансиран от Министерството на културата на Република България в партньорство с Korea Dance Festival, Сеул, и младежкия театър "Николай Бинев", София.

Още - на:

http://www.derida-dance.com/qs/bg/tantzova-kompaniya/spektakli/271-protocoop-predstoyashta-premiera-17-ti-dekemvri-2012-g#ixzz2F9PAKA91

Тук може да бъде видяно видео, в което Живко Желязков и Атанас Маев разказват за проекта, след уъркшопа в Сеул през август 2012.
http://www.youtube.com/watch?v=s7vguWvFhtU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички