19-ти благотворителен базар на Междунорадния женски клуб в София


19-ти благотворителен базар на Междунорадния женски клуб в София

3710

Светът ще дойде при вас за 19-и път на 1 декември, неделя, когато отваря врати традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София.

Мястото отново е Интер Експо център, а началният час – 10.30.

Главната цел на базара, който предоставя на своите посетители един ден, изпълнен с разнородни изкушения (храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири, бижута, козметика) и забавления от цял свят, е да бъде основен източник на финансиране на проектите на Благотворителната фондация към клуба -  образователни програми, програми за деинституционализация и социална интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, живеещи в сиропиталища и домове за умствени и физически увреждания.

Базарът е събитие, което се случва с активното участие на международната и дипломатическата общност в България, благодарение на неуморния безвъзмезден труд на стотици доброволци от различни държави, както и на подкрепата на местния и чуждестранен бизнес.

През 2012 базарът беше посетен от повече от 8 000 души, а събраните средства бяха над 325 000 лева, което го превърна в най-успешното издание в досегашната му история. 

На благотворителния базар през 2013 ще има 61 щанда, от които 40 на различни държави (представляващи 45 страни), 8 щанда на благотворителни организации, чиито инициативи Международният женски клуб подкрепя, както и щандове с книги, дрехи, играчки, детски кътове (по един във всяка зала), работилници, и снимки с Дядо Коледа. През целия ден на сцената в зала 4 ще има музика, танци и представления с участието на артисти от различни държави.

Вратите ще отворят точно в 10.30 часа, а първите гости на този международен празник на доброто и многообразието, ще бъдат посрещани от музикантите от Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Почетен гост е певицата Хилда Казасян (на снимката), която ще даде начало на голямото благотворително пазаруване.

В партньорство с организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки "Екопак", тази година благотворителният базар ще бъде и едно по-зелено място. В зали 3 и 4 на Интер Експо център, в които се случва събитието, ще бъдат поставени кошчета за хартия, пластмаса и стъкло, а на всички щандове ще бъдат предоставени цветни торби за събиране на различните видове опаковки.

Предварителна продажба на билети: Art Point Оf Sofia, Mall Оf Sofia, партер.

Билет: 3 лева.

Вход свободен за деца до 12 години.

Още за Международния женски клуб - на:

www.iwc-sofia.org.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички