Биг бендът на БНР с уникална премиера на Порги и Бес


Биг бендът на БНР с уникална премиера на Порги и Бес

3915

Фрагменти от "Порги и Бес" в уникалния аранжимент на Гил Евънс ще бъдат представени за първи път в България.

Концертът, част от Новогодишния музикален фестивал на НДК, ще се състои в зала 3 от 19.00 ч. на 12 декември.

Вариантът на Гершуиновата опера е изсвирен по този новаторски начин от Майлс Дейвис през 1958 и по-късно става един от знаковите албуми на джаза въобще.

Българската премиера ще направят Биг бендът на БНР и солист-тромпетистите Венцислав Благоев, Росен Захариев и Михаил Йосифов.

"Специално издирихме нотите от албума на Майлс Дейвис", не скри вълнението си диригентът на радио бенда Антони Дончев. По думите му "това е един знаменателен проект, който е премиерен не само за България", защото вариантът на Гил Евънс не се изпълнява често.

Изборът на този репертоар не е случаен. Биг бендът на БНР под ръководството на маестро Дончев обогатява и надгражда половинвековната си история, успешно представяйки както традициите, така и най-новите тенденции в развитието на световния джаз.

Идеята тримата най-добри съвременни тромпетисти на България да солират партиите на Майлс Дейвис също е знак за творческо и изпълнителско самочувствие. Вярваме, че ще повдигнем празничното настроение и ще задоволим и най-изтънчения музикален вкус, съобщават организаторите от  Новогодишния музикален фестивал на НДК.

Билетите по 15 лв. - на касите в НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички