С Оркестър Мезе по празниците


С Оркестър Мезе по празниците

4592

Оживление в редиците на Оркестър Мезе: мултинационалната формация, оглавявана от българина Милен Киров, е пред издаване на втория си - все още неозаглавен, албум.

Музикантите, които се прочуха като основоположници на т.н селски фънк, пускат "Love Revolution", пилотен сингъл от диска, чиято премиера ще се състои - отново в каталога на Luta Rakia Music, на 9 декември, вторник. След това сингълът ще може да бъде изтеглен от официалния уейбсайт на проекта.     

Парчето е записано със специалното участие на Ellis Hall (Tower of Power, Ray Charles и други). "Текстът е вдъхновен от събитията, които се случват в различни краища на света в последните година-две, включително в България - протестите и изобщо надигането на хората в търсене на по-добър живот и справедливост", пояснява Киров.

Албумът е записан, остава да се миксират 5 песни и да се мастерира. Освен Елис Хол, други специални гости в него са Теодосий Спасов, Мирослав Тадич (китара) и бащата на Милен - Тодор Киров (гъдулка). За разлика от първия албум, от 11 парчета 9 са песни, а 7 от тях са на английски и две на български. "Мисля, че звукът на този диск е на по-високо ниво, по-улегнал, стилът ни се е развил, и се надявам хората да го харесат още повече", сподели за MySound.bg Киров.

Както вече писахме, дебютът на Оркестър Мезе - "Селски фънк", бе на 11 ноември 2011.

С ансамбъла си Милен създава ново уникално стилово звучене, което той нарича селски фънк (Peasant Funk) – смес от български и балкански фолклор, американски фънк от 70-е години на миналия век и американски джаз, блус и соул.

Милен Киров (Mee-len) - пианист, композитор и аранжор, е син на гъдуларя, професор д-р Тодор Киров. Завършва музикалната гимназия "Димитър Петков" в родния си град Пловдив през 1996, следва в Московската консерватория, учи пиано в Лас Вегас, а накрая - и в Калифорнийския институт по изкуствата в Лос Анджелис (CalArts). Автор е на много саундтраци към филми и театрални постановки, между които и драматичната постановка "Бечня", представена в Hudson TheatrеХоливуд, най-добрия и търсен малък театър в Лос Анджелис.

Киров придоби популярност от участието си в проектите Bulgarian Moonshine Co. и A.I. (абревиатура от Artificial Intelligence) за албума "Sex & Robots" (2007), където дава воля на своите електро-рок експерименти.

Българинът гостува в проекта на Пери ФарелСатълайт Парти (Satellite Party), за парчето "Wish Upon A Dog Star" от диска "Ultra Payloaded" (2007).  Official EPK - http://www.reverbnation.com/rpk/orkestarmeze
Facebook - https://www.facebook.com/orkestarMEZE
Twitter - https://twitter.com/orkestarmeze
Youtube - http://www.youtube.com/orkestarmeze

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички