Бенедикшън и Холи Моузес у нас: Безкомпромисни и с отношение!


Бенедикшън и Холи Моузес у нас: Безкомпромисни и с отношение!

4889

Бенедикшън и Холи Моузес заедно - още на пръв поглед тази комбинация си звучеше стряскащо. Навярно мнозина от вас си спомнят какво ни причиниха преди година едните и как изглеждаше Сабина Класен, фронтдамата на другите, на една сцена с Дистръкшън в Каварна.

Тяхното "No Reunion Tour Needed" мина като валяк през София и вече няма съмнение кои са любимците на родния екстремен фен.

Обиколката на трите банди - Холи Моузес (Holy Moses), Бенедикшън (Benediction) и Номинон (Nominon), през последните няколко дни бе съпътствана от доста проблеми, които, за съжаление, продължиха и на родна територия. Този път не им горя автобуса, не се подпали клуба, в който трябваше да свирят, но закъснение пак имаше. На 70 километра от София автобусът, в който се возеха музикантите, се повреди. След още 20 километра, возилото съвсем се счупи. Пет часа насред пътя и закъснение от час и половина не успяха да развалят настроението на екзалтираната групичка, събрала се пред клуб "Blue Box", и това на трите банди, правещи всичко възможно, за да пристигнат за концерта си у нас. Споменатото возило бе посрещнато от див рев и ръкопляскания от споменатите фенове и притесненията сякаш се изпариха, за да се превърнат в друг тип енергия, с позитивен заряд, която се разля в тесничкото пространство на столичния клуб.

Доста бързо, без ненужно разтакаване, на сцената там се качиха най-младите музиканти за вечерта - Номинон. Все още повечето хора не бяха влезли да слушат и куфеят, но момчетата на сцената не се притесниха. Набързо изсвириха пет-шест, а може би и повече, парчета, които свършиха своята задача - дадоха начална искра за пожара, който тепърва предстоеше. Второто място сред бандите за вечерта бе отредено на Холи Моузес - една от най-чаканите групи в България, с едни от най-отдадените и ентусиазирани фенове. След изпълнението им вчера, съм убедена, че Сабина Класен знае как да предвожда метъл дружинка. Прави го по безкомпромисен начин и се раздава за феновете си докрай. Осезаемо отслабнала, но не с отслабнал, а само прегракнал глас, тя хвърли метъл братството в размазващо меле и предизвика неконтролируеми вълни от куфеещи и скачащи хора.

Кулминацията обаче, без да си кривим душата, тепърва предстоеше, защото Бенедикшън направиха шоу, което рядко може да се види от която и да било друга метъл банда. След като изсвириха солидно количество песни в стандартния си сет, те направиха почти още толкова допълнителни парчета. Британците показаха, че ценят феновете си и са готови да се отблагодарят със средствата на бруталния дет метъл, който правят, за страхотното внимание и уважение, с които ги приемат. Атмосферата в клуба беше направо размазваща - публиката не спря да се люшка, да се мачка, да скача от сцената (с изричното разрешение на искрено впечатления Дейв Хърт), да куфее, да вика, да скандира... Наистина, прави са всички, които срещнах след края на касапницата, които възкликваха: "Е няма такова шоу!!!". С толкова удивителни, защото Бенедикшън си го заслужиха. Разбрани, човечни, пичове - без преструвки, без залъгалки, без излишни чупки и стойки, те направиха 17 октомври незабравим за 500 метълизирани фенове.

Не знам какво повече да кажа... Мисля си какво би било, ако повече групи се държаха като трите състава от тази вечер, но не ми се струва реално,  постижимо, а и нужно! Великите музиканти не е задължително да са супер известни, да печелят много пари или да са мега красиви - Бенедикшън, Холи Моузес и Номинон доказаха качествата си с професионално изпълнение и най-искреното поведение, което някога сме виждали на подобен концерт. Респект!     Снимки от концерта вече може да откриете тук.

Още от Метъл


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички