Хора на Памбос ще представят България на Световното по салса


Хора на Памбос ще представят България на Световното по салса

7152

Най-добрите салса танцьори у нас бяха отличени на 6-я Коледен салса бал, който се проведе в столичната зала „Универсиада” през уикенда.

На сцената ред древноримски декори, пресъздаващи гладиаторски арени, се качиха повече от 150 танцьори, за да покажат майсторството си в хореографиите и движенията.

Гладиаторски одежди, пищни костюми, хладни оръжия и огньове в императорски стил бяха показани по време на грандиозния спектакъл на холандеца Ерик Лалта – „Нощта на гладиаторите”.

За да оценявят българските салсьори специално от Америка пристигнаха главните съдии от Световното по салсаБили Фахардо и Кайти Марлоу. Организаторите от "BG Salsa Fiesta Team" осигуриха награден фонд от 20 000 лева за „Купа България – национално състезание по салса”. Той беше разпределен между първите три места в категориите „Професионални двойки” и „Отбори”.

Кипърецът Кики Скакулис и нашето момиче Елина Костова ще представят страната ни в края на тази седмица на Световното първенство по салса в Маями.

Те са победителите при професионалистите за 2009, а освен това са печелили различни салса състезанията през последните години у нас. Кики и Ели са бивши ученици от школата на Памбос Агапиу и в момента живеят в Атина. Танцьори на Памбос са и победителите в категорията „Отбори”.

Формацията Los Pambos Dance Company грабна първото място на „Купа България” и доказа, че кипърският танцьор е и най-добрият треньор у нас за тази година.

Победителите в националното състезание по салса ще вземат участие в надпреварвата за голямата награда в Маями, като им бъдат покрити всички разходи по пътуването, а подгласниците им ще могат да участват в най-големите салса фестивали в Европа.

Световното по салса е най-престижното първенство сред салсьорите и е с награден фонд от $200 000.

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички