Българският Клайдерман с нова книга


Българският Клайдерман с нова книга

5632

Композиторът Димитър Киров, известен като българския Клайдерман, написа втора книга, след като преди две години дебютира на писателското поприще с труда си „Музиката, която лекува”, посветена на музикотерапията.

В „партитура” от 300 страници, озаглавена „Животните и човекът”, той ни пренася този път не в света на музиката, а в този на домашните любимци и на тези от цялата дива фауна, като пледира за ново разглеждане на проблема за тяхното субективно право, за грижите и любовта, която човекът им дължи, за полезното му многовековно съжителство с тях.

Книгата има монографичен характер и разглежда проблема от психологическа, социологическа, етична и правна гледни точки. Тук обаче идва интригата. Защо композитор се захваща с тема, стояща далеч от музиката?

На този въпрос авторът отговаря, че това е направил от загриженост както за настоящето, така и за бъдещето на животните и любовта му към тях. Самият той е имал два огромни добермана Арни и Макс, за които споменава в книгата си. Истината е обаче е и малко по-различна – от преди броени дни Димитър Киров е абсолвент по право! Любопитните, запознати с биографията му, сигурно си задават въпроса защо е завършил химия, свири по неповторим начин на пиано, композирал е 7 авторски албума с инструментална музика, а пък сега завършва право.

Отговорът му е лаконичен - „За да се справя професионално с плагиатите, от които ми дойде до гуша”.

Книгата излиза с предговор и становище на известните български учени проф. д-р Леон Леви и на проф. д-р Тенчо Колев от Софийския университет „Климент Охридски”.

Повече за Димитър Киров –  на www .bgestrada.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички