Васил Петров, Красимир Милетков и Радиодеца празнуват в навечерието на Първи юни


Васил Петров, Красимир Милетков и Радиодеца празнуват в навечерието на Първи юни

847

В навечерието на Деня на детето вокална група Радиодеца с диригент Илина Тодорова ще отпразнува с концерт 70-годишнината на автора на любими музикални произведения за малки и големи Красимир Милетков.

Събитието ще се състои в Първо студио на БНР от 19.00 ч. на 28 май, вторник. В концерта ще участват ученици от НМУ "Любомир Пипков", а специален гост ще е Васил Петров.

Забавни и стойностни детски песни от Красимир Милетков ще изпълнят най-малките певци на БНР. Сред тях ще е любимана на децата "Жаба жабурана", както и "Златни букви" и "Ден на будителите". Композиторът лично ще акомпанира на рояла на "Честит рожден ден" и ще изпълни соловата си пиеса "Боряно, Борянке". В изпълнение на клавирно дуо с Павлина Радионова за първи път в Първо студио ще прозвучи "Шопски диптих" за четири ръце.

Още много детски песни, сред които "Моето семейство", "Дядо и аз", "С татко ще лепим тапети" и "Влюбен" ще звучат по време на концерта.

Васил Петров ще изпълни две песни на Милетков в аранжименти на Живко Петров и Ангел Заберски. "Моя бъди сега" и "Да си върнем любовта" са неизменна част от репертоара на певеца и ще прозвучат отново с послание за вяра, обич и детска радост.

Инструменталните пиеси на Милетков са вдъхновени от фантастични герои, истории и приказки, както и от българския фолклор. Талантливи ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков" ще изпълнят  най-обичаните от тях.  Клавирните пиеси ще представят ученици от класовете на д-р Богдан Иванов, Даниела Васкова, Дарина Кантарджиева, Милена Павлова, Любов Шишева и Анна Тодорова, а произведения за флейта  и цигулка – от класовете на Явор Желев и  Евгени Николов.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Еventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички