Akua Naru, Children Of Zeus, Lunikk и The Kobras се присъединяват към Sofia Live Festival 2022


Akua Naru, Children Of Zeus, Lunikk и The Kobras се присъединяват към Sofia Live Festival 2022

2132

Фестивалът за градска култура и музика Sofia Live Festival продължава да следва целите си и да ги надгражда, като разширява програмата си с още един ден и втора локация. 

Тазгодишното издание предлага интересно българско и международно участие в Sofia Live Club и "Арена София" (Колодрума) в "Борисовата градина" между 23 и 26 юни. Втора доза интересни чуждестранни и наши артисти се включват в програмата.

Akua Naru, Children Of Zeus, Lunikk и The Kobras се присъединяват към до момента обявените Lola Marsh, Dena, Babe Sila, Нова Генерация и Каке?.

След два напълно разпродадени концерта в София, хип-хоп любимката с неповторим глас Akua Naru пристига с много актуална музика, която българските ѝ фенове ще чуят на 26 юни в "Арена София". Магнетичната певица ще представи най-новия си албум "The Black Мagnificent", който трябва да излезе тази пролет. Проектът е в сътрудничество с базираното в Бруклин дуо The Ruff Pack (Matthias Loescher, Stephan Kondert). Колаборацията поставя на преден план класическата политическа и поетична лиричност на Akua Naru, рамкирана от характерния звук на The Ruff Pack. В "The Black Мagnificent" тандемът успешно прескача от хип-хоп през соул и трап до джаз. Албумът говори за фокуса на изпълнителката върху силата,  устойчивостта и великолепието на "тъмната раса". Песните предлагат музикално пътешествие, преминаващо от скорошното ѝ майчинство и създаване на нов живот, до скръбта за безсмислената загуба на несправедливо застреляните. "The Black Мagnificent" е нещо повече от албум, това е преживяване, което говори за разбиранията им за музиката като начин за въздействие и апел за прояви на нежност, радост и междуличностна справедливост.

Children Оf Zeus е соул проект на двама от най-уважаваните артисти в Манчестър - Konny Kon и Tyler Daley. Те ще се качат на сцената преди Akua Naru. Konny Kon е диджей, MC и бийтмейкър, по-известен като част от Broke’N’English заедно с колегите си от Mancunians DRS и Strategy. Tyler Daley, популярен още с псевдонима Hoodman, се превърна от уважавано MC и актьор в един от най-търсените соул певци в последно време, който записва вокали за имена като Goldie, LSB, Soul II Soul's Caron Wheeler, Lenzman, Lisa Mafia, Bugsy Malone и др. Докато артисти като Dub Phizix, Chimpo, Zed Bias и Levelz създават течения в дръм-ен-бейс и грайм музиката, Children Оf Zeus пречупват  тенденцията и да покажат другата страна от музикалната история на Манчестър. През последните няколко години дуото издава песни под шапката на First Word Records.

The Kobras (на снимката) се ражда в Лондон през 2020 година,съчетавайки българския източен мистицизъм и британския цинизъм. Тяхната музика носи автентичен мощен рок звук, който ще ви накара истински да се забавлявате в Sofia Live Club на 24 юни. Вокалистката Деси Баева и китаристът от Лондон Хари Такър създадат свой собствен уникален звук, благодарение на разнородните си музикални влияния преминаващи от Jimi Hendrix до Moon Duo и Gil Scott-Heron до The White Stripes и The Beatles.

Lunikk е поп дуо от София, което се събира през 2019 година, но вече има достатъчно идеи, с които да сглоби цял албум. Той ще бъде представен в Sofia Live Club на 23 юни. Кристина и Дени екипират своята стая с достатъчно техника, която им позволява да започнат да строят своя "Нереален град". Кристина е зад микрофона и е автор на текстовете, докато Дени реди бийтовете/инструменталите, по които гласът ѝ върви.

Babe Sila е певица, композитор и музикант, родена в Будапеща, но базирана в Лондон и Ню Йорк. След като добива голяма популярност в родната си страна, решава да направи следващата крачка и заминава да работи по различни музикални проекти в Берлин, Ню Йорк и Лондон. От ранна възраст се вдъхновява от артисти като Ерика Баду, Алиша Кийс, Шаде и Арета Франклин. Нейните изтънчени вокали и въздействащи текстове, подплатени от ритмични бийтове, дълбоки бас линии и интересни хармонии, с лекота привличат вниманието на слушателя. Разказването на истории е нейният начин да изразява емоциите си и да запечатва спомените. Текстовете ѝ са откровени и крехки, но в същото време силно експресивни.

Билети "Ранно пиле" - в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 40 лв. за един ден и 60 лв. за двата фестивални дни - 25 и 26 юни в "Арена София". Поради ограничения капацитет, пасовете за 23 и 24 юни в Sofia Live Club ще бъдат само еднодневни.

Повече информация и всички новини може да следите на страница на фестивала във Фейсбук: https://www.facebook.com/sofialivefestival и Инстаграм профила: 

https://www.instagram.com/sofialivefestival

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички