Биг бендът на БНР и Вики Алмазиду заедно в специален концерт, посветен на 85-годишнината от рождението на Милчо Левиев


Биг бендът на БНР и Вики Алмазиду заедно в специален концерт, посветен на 85-годишнината от рождението на Милчо Левиев

1340

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще отбележи 85-годишнината от рождението на един от най-значимите български джаз музиканти Милчо Левиев със специална програма с премиерни произведения в емблематичното Първо студио на обществената медия от 19.00 часа на 23 февруари.

За първи път музиката на Милчо Левиев, създадена през 60-те години на XX век за емблематични български филми, ще звучи в нови аранжименти на Васил Спасов.

В изпълнение на Биг бенда на БНР под диригентството на Антони Дончев ще прозвучат неиздавани досега произведения, сред които "Alone" (тема от филма "Горещо пладне"), "Autumn Sun" (от филма "Есенно слънце") и "Detour" (от филма "Отклонение").

Специален гост в концерта ще бъде джаз певицата Вики Алмазиду - творчески и житейски партньор на Милчо Левиев.

Биографията на маестрото е изпълнена с успехи, награди и признание за музикалната му дейност както у нас, така и в чужбина. Високо ценен е като композитор, аранжор, изпълнител (пианист, кийбордист и диригент), преподавател по класическа и джаз музика. Автор е на композиции и аранжименти за Американската джаз филхармония (American Jazz Philharmony), Симфоничния оркестър на Бевърли Хилс (Beverly Hills Symphony), Софийската филхармония, Симфочничния оркестър на Българското национално радио и други. Във всички гореизброени престижни оркестри е свирил и като солист. Аранжор в Hessicher Rundfunk в периода от 1970 г. до 1971 г.

Диригент на Биг бенда на БНР от 1962 г. до 1966 година.

Билети - на касата в Рекламно-информационния център на БНР на булевард "Драган Цанков" № 4 и в мрежата на "Ивентим".

Подробности – ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички