КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Burgas Summer Live 2023: Алтернатива няма! Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Editors с як БГ съпорт на морския бряг


Burgas Summer Live 2023: Алтернатива няма! Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Editors с як БГ съпорт на морския бряг

1793

Актуалните световни инди рок банди Franz Ferdinand и Nothing But Thievеs ще изнесат своите първи концерти у нас в афиша на Burgas Summer Live 2023

Любимците на родната публика - Editors, също ще ударят на морския бряг, превръщайки градското пристанище в гореща музикална локация.  

Първите групи ще споделят сцената на 11 август, а момчетата на Tom Smith - на 13 август.

Franz Ferdinand

Шотландската инди рок група е създадена в Глазгоу през 2002 г. В групата са Alex Kapranos (вокали и китара), Bob Hardy (бас, беквокал), Julian Corrie (китара, беквокали), Dino Bardot (китара, беквокали) и Audrey Tait (барабани). Franz Ferdinand стават популярни в средата на 2000-те години с парчетата "Take Me Out", "The Dark Оf Тhe Matinée" и "Do You Want To". Пост пънк възраждане в музиката и в стила, енергичен денс рок и влияния от групи като Talking Heads, Gang Оf Four и The Velvet Underground бързо ги превръщат в световно явление. Franz Ferdinand издават няколко високооценени от критиката албума, сред които дебютът "Franz Ferdinand" (2004), "You Could Have It So Much Better" (2005), "Tonight: Franz Ferdinand" (2009) и "Always Ascending" (2018). Групата е известна с енергичните си изпълнения на живо и запомнящите се танцувални мелодии. С награди от Brit и Mercury  и с няколко номинации за "Грами", хедлайнъри на фестивали като Reading & Leeds, Rock En Seine, Primavera и All Points East, Franz Ferdinand (на снимката) знаят какво е да бъдеш засмукан от шеметния водовъртеж на славата. Турнето им от миналата година с името на последния албум "Hits To The Head", колекция от 20-те най-големи хита, изградили и утвърдили световната кариера на шотландците, включи над 30 дати в Европа и Великобритания. През август обиколката ще акостира и в Бургас.

Nothing But Thieves

Втората банда, която се качва на сцената на порта в Бургас, е отново хитово име от световната сцена. Активно концертиращите Nothing But Thieves току-що представиха суперсилен нов сингъл. "Welcome Тo Тhe DCC" е експериментален фънк едж с влияния от 80-те и отбелязва вълнуващото завръщане на формацията, а и нова ера в нейната музикална история. Групата се сформира през 2012 г. в Есекс, Англия, и оттогава печели фенове с изкусен инди рок с поп чувствителност. Nothing But Thieves са Conor Mason (вокали, китара), Joe Langridge-Brown (китара), Dominic Craik (китара, кийборди), Philip Blake (бас) и James Price (барабани).

Editors

Editors е една от най-добрите съвременни европейски групи на живо. В продължение на две десетилетия музикантите проправят своя славен път към върховете на британския рок звук, като през това време не спират да печелят най-високите отличия, които може да постигне една банда от Острова – платинени и златни плочи, хитови сингли, номинации за отличията Mercury и Brit и разпродадени турнета. За международния им успех са отговорни не само емблематичният баритонов глас и завладяващото сценично присъствие на Tom Smith и способността им да пишат класни рифове и абсолютни рок химни, но и смелостта постоянно да експериментират. Editors никога не са били група, която прави това, което се очаква от нея. Последният им, седми албум, EBM е поредният музикален завой. Това е най-нестандартният материал на Editors досега - вълнуващ, безмилостен тласък на пълнокръвен електро-индустриален рок.

Hayes & Y и Аli са българската алтърнатив рок следа преди гостите.

Hayes & Y излизат на 11 август. Благодарение на години отдаденост на музиката, те се превръщат в една в най-успешните инди поп-рок групи на родната сцена. В първоначалния състав са Благо, Иво и Радо,  приятели още от гимназиалните си години в София. През 2015 г. са съпорт на Kasabian, а на следващата година се местят във Великобритания, където срещат настоящия си барабанист – финландеца Dennis Hallback.  Музиката на Hayes & Y е звучала по BBC 6 Music, BBC Manchester, KEXP, ESNS. Припомняме, че през август на миналата година финландско-българската банда стана част от Summer Well Festival в Румъния, споделяйки сцената с Arctic Monkeys, Jungle и Nothing But Thieves. По-късно през 2022 г. Hayes & Y издаде и дебютния си албум "Press. Go. Move. Slow".

Аli ще подгреят за Editors в неделя, 13 август.

Алтернативното рок явление идва от бъдещето с категоричността на настоящето. В бандата са Али Абдала (вокали и китара), Калоян Димитров (бас китара), Петар Шварц – китара, Антони Иванов (китара), Орлин Станчев (барабани) и Емил Доков (беквокали). Музикалното приключение на бандата, създадена преди малко повече от две години органично между приятели, включва пет (от пет!) сингъла № 1 в националните рок класации, лоялна фен база, два местни хедлайн фестивала и селекция за музика в реклама на международна фондация "Четири лапи". 2023 е годината, в която Аli ще представят и дебютния си албум, по който работят методично и прецизно в момента.

Билети за Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Hayes & Y - ТУК

Билети за Editors и Аli - ТУК

Събитието Burgas Summer Live е тук:

https://fb.me/e/2orTnZWWu

Концертите са част от поредицата на Fest Team Burgas Summer Live, която се провежда в партньорство с Културно-масова дейност и с подкрепата на община Бургас.  

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички