Графа и шоуто му триумфираха пред над 20 хиляди


Графа и шоуто му триумфираха пред над 20 хиляди

1020

Влади Ампов Графа представи невиждан музикален спектакъл пред над 20 хиляди на Националния стадион "Васил Левски" в последния ден на септември.

Няма достатъчно силни думи, които да опишат мащаба на шоуто, неговата емоционална и художествена стойност, енергийния му заряд. Публиката богоговееше пред красивата сцена, на която най-любимият български певец даваше, без да се пести, всичко от себе си. Представянето на красивата и въздействаща музика на Графа беше придружено със силните лични послания, безкомпромисни изпълнения на музикантите, беквокалистите, танцьорите и не на последно място - от мултимедийни и светлинни решения, които за първи път присъстват на българска сцена.

"Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му", този популярен цитат на Антоан дьо Сент-Екзюпери от "Малкият принц" описва това, което Графа показа на феновете си, цяла България и хилядите деца, които бяха част от публиката на стадион "Васил Левски". В мечтата на родна земя да се случват истински музикални събития повярваха всички професионалисти, които се включиха в екипа на шоуто и повече от половин година работиха по всеки детайл в него. Повярва и публиката, която дари 5 лв. от всеки закупен билет за развитието на таланта на децата от фондация "Димитър Бербатов".

Непосредствено преди концерта на сцената се качиха DJ Burlak и DiMO BG, последвани от невероятните младежи от Junior Band, които се погрижиха за правилната музикална настройка на публиката.

Емблематичната вечер в историята на българската поп музика започна с много слънчево настроение с хитовете "Слънце в очите ти" и "Ти грееш". Заедно с тях изгряха сценичното осветление, мултимедия и пироефекти. Публиката избухна в аплодисменти, еуфорията се носеше във въздуха в "Борисовата градина" и заразяваше всички там. Нов заряд от емоции се пръсна, когато Графа покани на сцената голмайстор №1 на България Димитър Бербатов и децата от фондацията му. Той приветства публиката на "свой терен" и лично благодари на многохилядното множество, че с покупката на билети за концерта подкрепя любимия си артист, развитието на българските музика, изкуство и талант. Бербатов покани на сцената 16-годишния пианист Ивайло Василев, дете на фондацията му. Специално за него Графа аранжира за пиано песента "Никой". Ивайло излезе уверено на голямата сцена и спря дъха на публиката с виртуозното си изпълнение.

Шоуто продължи  – хореографът Радостина Точева и танцьорите от RiO Crew бяха на световно ниво, сцената прилягаше и на специалните гости Тино ("Фиаско"), Мария Илиева ("Крадена любов"), Веско Ешкенази ("Ванилия") и Михаела Филева ("А дано, ама надали"). Събитието донесе силни сърдечни вълнения на съпругата на ГрафаМария. Неочаквано за нея охраната я изведе на сцената по време на песента "Вселена" от последния албум на Графа "Вековна гора". Влади Ампов емоционално и по неповторим начин разказа историята за първия букет цветя, които е подарил на Мария, и ѝ благодари, че е до него и го подкрепя 17 години. Дъщеря им Никол планирано беше част от концерта като танцьор от RiO Kids. Всички те се представиха блестящо с изпълнението си на "Дим да ме няма".

В живота си понякога забравяме да благодарим за всичко хубаво и за всяка подкрепа, която получаваме. На концерта Графа се показа не само като голям артист, а и като голям човек, който цени тези, които са до него във важните моменти от живота му. Не пропусна да спомене корпоративния партньор на събитието "ПроКредит Банк", който стои и зад реализирането на кампанията "Бъде зелен", имаща за цел да стимулира публиката да използва градския транспорт за придвижването си до концерта и да изхвърля разделно отпадъците си на територията на стадиона.

Графа представи и две песни, написани за родителите му. Първата - "Утеха", от последния му албум е за баща му Кирил Ампов, който присъстваше на събитието. Влади Ампов използва обявяването на песента да напомни на публиката да обича и да цени родителите си. "Последната песен", която е посветена на майка му Тони Ампова, беше и последната от сетлиста на концерта. Небето над стадиона се изпъстри от красива заря, която внесе още настроение и предизвика допълнителен отказ от страна на публиката да приеме, че това е края на концерта. Няколко минути многохилядното множество крещеше "Още! Още! Още!" и това даде своя ефект. Сцената отново изгря, а този път заедно с Графа на нея се качи женският хор Мистерията на българските гласове. Изпълниха епичната "Вековна гора", която разтуптява сърцето на всеки българин. Влади Ампов щедро подари още две песни – "Моменти" и "Давам всичко за теб", след което осветлението на стадиона светна и отрази щастието, изписано на лицата на публиката.

Това беше краят на шоуто и началото на нов етап от историята на българската поп музика – този, в който тя излиза на една нова и вълнуваща сцена.

Снимка: Eli Deli        
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички