КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Кой спечели новия албум на Графа "Вековна гора"?


Кой спечели новия албум на Графа "Вековна гора"?

1274

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Тя беше отново беше по предложение на нашите приятели в "Монте Мюзик", в чийто меломански каталог се появи новият албум на Владимир Ампов-Графа "Вековна гора". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с екземпляр от луксозния компактдиск. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кои традиционни инструменти семплира Графа в песента, дала име на актуалния му албум?

Вярното е: гайда и дудук

Честито на: Ира Гигова и Красимир Михов

В диска са осем нови песни – пет от тях самостоятелни и 3 интересни дуета. Там присъстват и превърналите се в хитове "Химера", "Ти грееш", "Утре отново" в оригинална и акустична версии, заглавният трак с участието на Мистерията на българските гласове, "Ванилия" с виртуозната цигулка на Веско Ешкенази и "Prime Time" с Wosh MC и FeeL.

Силно впечатление правят трите нови колаборации, включени в албума - "Алиби", дует с Nicka, "Фиаско" с участието на Тино и "2:00 AM" с младата Лидия Ганева.

Новаторски, смели, но също и със запазената марка на Владимир Ампов – чувствени, с дълбоки, закодирани в текста и музиката послания са композициите в албума. Автор на музиката традиционно е Графа, като в песента "2:00 АМ" си партнира с Веселин ЦеновAlgoriddim. Текстовете са на Графа, а в съавторство работи с Рейчъл Роу ("2:00 AM") и NDOE ("Утре отново" и "Вселена"). Гост автори са Кирил Ампов ("Грях" и "Помниш ли"), Иван Ланджев ("Здравей и довиждане") и Свилен Ноев ("Повече от радостта"). Абсолютно лично постижение е, че китарите в целия албум са изсвирени лично от Влади Ампов. По миксинга той работи заедно с Димитър Ганчев, а мастерингът е направен от носителя на "Грами" Дейв Къч.

"Когато композирам, си представям картини, светове, образи… Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви", коментира Графа.  

Както е известно, тази година се очаква да е най-значимата в музикалния път на Графа. На 30 септември той ще изнесе първия си концерт на националния стадион "Васил Левски". Интересът към грандиозното събитие очаквано е голям поради факта, че Влади Ампов ще е първият български поп изпълнител, който прави толкова мащабно шоу.

Последната събота на септември ще е празник за почитателите на българската музика.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи.

Снимка: Нели Куртева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички