Култовият Тил Линдеман на фокус в "Плешивото куче". Милена Славова, ДДТ, Борис Гребенщиков и Том Ейнджълрипър още в предаването на Ивайло Кицов тази събота


Култовият Тил Линдеман на фокус в "Плешивото куче". Милена Славова, ДДТ, Борис Гребенщиков и Том Ейнджълрипър още в предаването на Ивайло Кицов тази събота

1516

Приключенията на Плешивото куче продължават следпразнично:

• Честит рожден ден на Тил Линдеман, могъщият певец и текстописец на култовите индъстриъл машини Рамщайн.

- фронтмен на една колосална команда, представяща типична ултрамодерна рок музика - агресивна и заплашителна, но неподатлива на ограничения и калъпи: нещо като техно, нещо като метъл, нещо като нищо на света.

- но и солов артист, със собствена харизма, представящ парчето "Гага" ("Knebel"). Много интересно и леко подмолно, то, разбира се, не е посветено на Лейди Гага. А си е гага - човка, която немецът (на снимката) като свръхнагла птица пъха навсякъде.

- защо пусна индивидуалния си сингъл "Аз мразя деца" навръх 1 юни, международния Ден на детето, и възхвали аборта много преди САЩ да отменят конституционното право на аборт.  

НАТО поздрави Украйна с коледно-новогодишна песен. Войници от многонационалните сили в Латвия изпяха коледната класика "Щедриx вечiр", известна на английски като "Малката лястовица".

• "С Рождеством". Група ДДТ ще ни го честити на живо в зала 1 на НДК утре вечер. Легендарната банда, предвождана от своя основател Юрий Шевчук, пристига на въоръжение не само с хитовете си дотук, но и със своя актуален албум "Творчество в пустоте" № 2.

• Прощание с Новогодней елкой: Борис Гребенщиков, лидерът на прочутата рок формация Аквариум, в солова акция. В последния си албум "Песни бардов" "чете" поетите с китари от т.н. "златен век" на бардовите химни.

• Блус вълна с надута в платната мисисипска песен:

- обагрена с вълчия вой на покойния Димитър Филипов "Духи", вокалист и текстописец на хипарливия Herman's Wolf Band. В трибют-диска "Reworks" звучат много от приятелите на Духи, сред които Христо Намлиев, Асен Блатечки, Тони Чембъра, Камен Кацата, Звезди Керемидчиев, Гергана Добрева, Явор Намлиев, Невена Велинска - Малкия и други.

- "Late Night Blues" - инструментален разкош от Любо Велев и Влади Хармониката.

• Купонджийката Милена Славова! Тя е винаги отгоре. И смело изстрелва своето "Бум" срещу всеки гърмеж, в който и край на света да отеква.        

O Du Frohliche! Следновогодишна сурвачка от Чичо Том Ейнджълрипър (за начало) и от Плешивото куче (за край, та да обере парсата и другите добрини).

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: France-Presse

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички