Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Плешивото куче води към новия албум на ДДТ "Творчество в пустоте" № 2, Лев Лешченко и Дийн Рийд


Плешивото куче води към новия албум на ДДТ "Творчество в пустоте" № 2, Лев Лешченко и Дийн Рийд

2055

Нови подвизи и стари лаври без изтекъл срок на годност в часа на Плешивото куче по програма "Христо Ботев" тази събота, 22 юли.

• Актулният албум на ДДТ "Творчество в пустоте" № 2.

- Поетът, композитор, вокалист, актьор, художник и продуцент Юрий Шевчук освежи състава на ДДТ (на снимката), една от най-популярните в историята на съветския и руски рок формации въобще. Микрофона си поделят Юрий Шевчук, Алёна Романова и Антон Вишняков, който се изявява и с тромбона, Константин Шумайлов – кийборди, Алексей Федичев и Павел Додонов са китаристите, зад барабаните е Артём Мамай, а басът е у Роман Невелев - това са музикантите, записали последния албум на групата "Творчество в пустоте" № 2.

- Рокаджиите реализираха диск с Евгений Максименко, свещеник от Днепропетровската епархия. Изданието "Ныне отпущаеши" съдържа седем поетични композиции под инструменталния съпровод на ДДТ. Максименко се срещна с музикантите през лятото на 2008 година. Тогава групата осъществява концертна дейност в Днепропетровск, чиито 8 градски района най-сериозно пострадаха след нахлуването на Голямата мечка в Украйна... ДДТ тогава взе участие в честването на 1020-ата годишнина от покръстването на Русия. Когато концертното турне приключи, Максименко представи колекцията си от стихове на Шевчук, а Юрий отговори с предложение да запишат съвместен диск, който беше пуснат безплатно.

• Пет декади вихрен романс с руската песенна традиция: Лев Лешченко. Как надареният с удивителен баритон Лев Валерянович продължи идеите и мелодиката на т.н. масова песен в съветската естрада през 70-те.

• 50 години от премиерата на вероятно един от най-известните албуми на Червения Елвис - "Дийн Рид и неговият свят". Рок-ен-рол, кънтри, източногермански шлагер, спагети уестърн и марксизъм, събрани в едно - точно това е американецът от Колорадо. Макар актьорът и певец да е наричан "предател" в родината си, той цял живот пази щатския флаг в дома си, поставен на видно място. Артистът никога не се отрича от това, че е американец и винаги говори с любов за страната си, но не и за политиците  ѝ.

• На море с хърватското трио Море.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа. 

Снимка: Soyuz.ru

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички