Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Маестро Андреа Бочели ще пее в София през септември


Маестро Андреа Бочели ще пее в София през септември

1268

Андреа Бочели (Andrea Bocelli) - обичаният тенор и най-продаваният изпълнител на класическа музика по света, който през 2024 година празнува 3 декади невероятна кариера, пристига в България по покана на Fest Team и Charm Music за уникален концерт под звездите на стадион "Васил Левски" на 14 септември (събота).

През последните три десетилетия емблематичният изпълнител на класическа и поп музика влезе в сърцата на милиони хора с гласа си и вдъхнови много артисти със своя живот. Българската публика ще има възможност да стане свидетел на грандиозен концерт на маестрото, тъй като София беше включена в юбилейното турне за 2024, посветено на постиженията на артиста.

Признат в цял свят като пионер на италианската вокална традиция, Андреа Бочели е роден в област Тоскана. Продал е над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Franco Corelli.  Придоби известност, когато спечели музикалния фестивал в San Remo през 1994 година. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и така Бочели печели успешно както любителите на операта, така и тези на поп музиката. През годините маестрото подобрява всички възможни рекорди на музикалната индустрия, свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. "Romanza" от 1997 г. е един от най-продаваните албуми на всички времена, а "Sacred Arias" (1999) е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. Дискът "" дебютира директно на № 1 първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия № 1 едно албум на Бочели и в двете страни. Изданието е емблематично и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели. "Believe" (2020) е един вид"духовна автобиография", която съчетава свещени песни и мелодии, които говорят на душата. Той съдържа добре познати популярни песни (от "You'll Never Walk Alone" до "Amazing Grace"), както и оригинални песни, композирани от самия Бочели и Енио Мориконе.

През 2021 година Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство: изминава повече от 350 км. на кон като част от поклонническо пътуване от базиликата "Свети Петър" в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. "Пътуването - Андреа Бочели" се превръща и в популярен телевизионен документален филм, който се фокусира върху културното и духовното пътуване на артиста.

Броени дни след звездния концерт на лондонския фестивал BST Hyde Park, Бочели обяви новия си албум "Duets" (Universal/ "Вирджиния Рекърдс"). Дискът събира най-обичаните съвместни проекти на тенора, както и чисто нови произведения по случай 30-годишнината му. Тази колекция от 32 песни, която ще излезе на 25 октомври, включва дуети с Ed Sheeran, Céline Dion, Sarah Brightman, Dua Lipa, Jennifer Lopez, Giorgia и Luciano Pavarotti, както и нови колаборации, записани специално за албума с Shania Twain, Chris Stapleton, Gwen Stefani, Marc Anthony, Karol G, Sofia Carson, Lauren Daigle, Elisa, Matteo Bocelli и Hans Zimmer. През 30-годишната си кариера маестрото си сътрудничи на италиански, испански и английски език с оперни легенди, звезди от телевизионния екран, рок и поп икони, джазмени и класически пианисти, както и със семейството си. И много от тези партньори, които пеят, композират и продуцират, се превръщат в големи приятели на Bocelli. Сингълът, който огласи "Duets", е "Da Stanotte in Poi (From This Moment On)" на Бочели и петкратната носителка на "Грами" Shania Twain - най-продаваната поп изпълнителка на всички времена. Това е преработка на нейния огромен хит "From This Moment On" с новозаписан текст, продуциран от Rick Nowells. Shania винаги е харесвала идеята да изпълни песента като класически дует и сега, 27 години след издаването ѝ, тя намира перфектния партньор, с когото да я сподели на изцяло нова публика.

"Duets" беше анонсиран в навечерието на голямо тридневно събитие в Италия, в което звезди от цял свят пристигнаха в родния град на тенора, за да изнесат концерти на 15, 17 и 19 юли в Teatro del Silenzio (Театър на тишината) - спиращ дъха амфитеатър, разположен върху тосканските хълмове. Това събитие на открито беше заснето и предстои да бъде пуснато по кината тази есен. Озаглавен "Andrea Bocelli 30: The Сelebration", филмът ще бъде режисиран от номинирания за "Грами" и носител на наградата Emmy Sam Wrench, който стои зад най-печелившия концертен филм - "Taylor Swift - The Eras Tour".

Билети за грандиозния спектакъл на стадион "Васил Левски" се продават в мрежата на Тicketstation.bg. 

Събитието във Фейсбук е ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички