Мускетарски марш с Кирил Маричков и Ивайло Кицов в "Плешивото куче" навръх Герьовден


Мускетарски марш с Кирил Маричков и Ивайло Кицов в "Плешивото куче" навръх Герьовден

1859

Приключенията на Плешивото куче продължават навръх църковния празник на Свети Георги Победоносец и Деня на храбростта и празник на Българската армия тази събота, 6 май.

•  Мускетарски марш: Кирил Маричков във фокус преди премиерата на "На прага на времето", неговата автобиографична книга. Изданието, което излиза по повод 55 години от създаването на Щурците, е с обем 576 страници. То е под редакцията на Веселина Паскова и включва над 100 снимки от личния архив на Маричков, някои от които се публикуват за първи път, както и снимки на всички албуми на Щурците. Времето не е замъглило спомените, Маричков сладкодумно разказва за ентусиазма и проблемите, през които минава, за да шлифова таланта и характера си. Повярвай, има живи легенди!

•   "Вкусът на времето" + "На прага сърцето" = "На прага на времето".

•  Рицарят на доблестта и рока в откровен разговор с Плешивото куче за:

-  Кое се пише по-лесно - един албум или една книга?

- Два са бора ред поредом расли: музикалният официоз "РИТЪМ" и Щурците.

- Какъв е вкусът на новото време, на 21 век? Още ли е солен както във "Вкусът на времето"? Все още ли сме "стадо на слепите пастири"?

- Баща му е бил посланик във Ватикана. Има ли връзка между рока и дипломацията? И кое е повече в книгата - музиката или политиката?

- Кой е любимият му басист?

Щурците - "Училище за малки и големи".

- Маричков като една от причините и много родни музиканти да хванат китарите.

- Следващ солов албум?

- Какво предстои на Фондацията, която празнува една декада около света?

- Имаше едни, които ги наричаха Бъндараците... Бъндараците" "четат" Сърчърс, а Мира Аройо и Лейдитрон - "Клетва" на Щурците. "Ти не разбра" - български текст Димитър Милев, в оригинал "Farmer John" на творческия тандем Don "Sugarcane" Harris и Dewey Terry от 1959 година. Парчето беше десетки пъти интерпретирано през годините - Hep Stars, Лос Лобос, в т.ч. и отсам Желязната завеса - от полската мърси бийт формация Матадорс, а през 2015 година - и от испанската инди рок група Хайндс. В мегахит обаче се превръща, когато ливърпулският квартет Сърчърс го напомпва със суинг и го включва в дебютната си тава "Meet Тhe Searchers" (1963). Това е и версията, към която нашите момчета се придържат.

•   Кирил Маричков срещу "Тъмния вятър". Завинаги!          

•    Скандал в Молдова. Охраната отне украинските и бяло-синьо-белите знамена от публиката на участие на Noize MC, а така популярният рапър, певец и актьор спря концерта и пожела знамената да бъдат върнати. 38-годишният Иван Александрович Алексеев, известен и с обществените си позиции, се премести със семейството си от Русия в Литва. Noize MC и неговите хора свириха в Берлин в афиша на събитието Sound Of  Peace при Бранденбургската врата, солидарен съюз на културни работници и видни личности.  

•    Ederlezi: Навръх светлата дата, на която отбелязваме църковния празник на Свети Георги Победоносец и Деня на храбростта и празник на Българската армия, с магнетичните фолклорни гласове на българските певици Даниела Радкова-Александрова и Людмила Радкова-Трайкова - неизменна част от ансамбъл Филип Кутев и световноизвестния музикант и композитор Горан Брегович, в чийто Оркестър за сватби и погребения двете са единствените солистки през последните 30 години. С пожелание да побеждаваме като Свети Георги! Но първо чудовището вътре в нас, а насетне сякаш е по-лесно.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички