Отиде си Мартин Стоянов от Loud Concerts и председател на "Сцена Музика"


Отиде си Мартин Стоянов от Loud Concerts и председател на "Сцена Музика"

1456

На 50-годишна възраст е починал Мартин Стоянов от Loud Concerts, съобщи Z-Rock.

Причината за неочакваната му кончина е дългогодишно заболяване.

Отявлен меломан и рок фен, приятел и лоялен партньор на MySound.bg, неговата кариера започва още през 90-те години като музикален журналист в рок радио "Тангра". Свързваме името и му с агенция Prima. По-късно Мартин е част и от Joker Media. През 2009 година решава да открие своя собствена промоутърска компания и слага началото на Loud Concerts, която постепенно се превръща в една от водещите промоутърски компании в България.

Именно благодарение на него в Каварна се проведоха уникалните "Каварна Рок Фест" и "Калиакра Рок Фест". Няма да забравим и Loud Festival, състоял в парка до летище "София" през 2012 година. Благодарение на Мартин в България дойдоха десетки звездни изпълнители и групи, сред които Texas, TOTO, Брайън Адамс, Джордж Майкъл, Helloween, Manowar, Питър Бенс, Dream Theater, Андреа Бочели, Lord Оf Тhe Dance, Ричи Котзън, Deep Purple, Ману Чао, Placebo, Лени Кравиц, Gogol Bordello, Робърт Плант, Foreigner, Горан Брегович и други.

Дейността на Мартин беше свързана и с работа за цялата музикална индустрия. През 2022 г. година председателстваното от него дружество "Сцена Музика" издейства да се приеме етичен кодекс, който да определя норми, правила и стандарти за професионални взаимоотношения, които всички организатори на концерти в България да спазват.

Освен за устойчиво развитие на музикалната култура в страната чрез дейността си Мартин Стоянов и "Сцена Музика" работеха активно както за спазването на Закона за авторското прави и сродните му права, така и подкрепяха различни проекти, след които инициативата на "Музикаутор" "Светилник" за даряване с химни българските училища.

Мартин ще липсва изключително на цялата музикална общност в България.

Екипът на MySound.bg изказва най-искрени съболезнования на семейството и близките му.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Cher - "Christmas"

Видео


Албуми


Cher - "Christmas"

Феновете на Шер (Cher) могат да разчитат на много весел, ярък и рок-ен-рол празничен сезон тази година с официалното...

Най-четени новини


виж всички